avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna ziua!
Am decis sa divortez, si pentru ca am indeplinit conditiile pentru divortul de comun acord am hotarat sa aleg acesta varianta impreuna cu sotul meu. Actiunea formulata in acest fel a fost semnata si de catre sotul meu, urma ca la primul termen sa ne preyentam amandoi in fata judecatorului pentru a lua act de vointa noastra in ceea ce priveste divortul de comun acord.
Acum sotul meu , din dorinta de a ma sicana si a ma santaja, ma ameninta ca nu va ma fii de acord cu acesta forma de divort, si nu va mai veni la primul termen la proces. Totusi in aceste conditii eu vreau sa scap si sa divortez de el fiindca convietuirea noastra este imposibila in momentul de fata.
Ce se intampla cu actiunea formulata pentru un divort de comun acord, in care unul dintre soti nu mai doreste sa divorteye, trebuie sa reintroduc o noua actiune prin care sa cer divort din vina exclusiva a paratului, sau pot merge mai departe cu acest proces?daca da, ce act mai trebuie sa depun?
Va multumesc si astept raspun cat mai urgent fiindca vom avea termen in 04.11.2009
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 14:39, 2 Noiembrie 2009
Buna ziua,

pentru varianta in care sotul nu mai vine la proces trebuie sa aveti pregatita o cerere prin care solicitati modificarea cererii , in cuprinsul careia sa indicati motivul modificarii precum si motivele pentru care vreti sa divortati. Aratati de asemenea numele martorului /martorilor pe care ii propuneti spre audiere. Specificati si daca doriti culpa sotului sau culpa comuna. Puteti solicita ca hotararea sa se dea fara motivare daca doriti ca in cuprinsul hotararii sa nu ramana descrise problemele dvs. cu sotul. In plus acest ultim aspect il ajuta si pe judecator, care nu mai are de motivat, usurandu-i astfel munca.

Avocat Boncu
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
Boncu Constantin, Avocat
Va multuesc pentru profesionalism, dar as vrea sa va mai intreb ceva...cum sa denumesc aceasta cerere....modificare de actiune?
Va multumesc!
cerere modificatoare
Va multumesc!
Va multumesc d/le Avocat Boncu
Inca ceva, ajunge si un singur martor in situatia de fata?

Alte discuții în legătură

Pasii de urmat la divort mariamaria1 mariamaria1 dupa ce a fost depusa cererea de divort ce urmeaza la termenul care se acorda ptr. judecata?exista din casatorie un copil major de 20 de ani. (vezi toată discuția)
Divort marcelutza marcelutza Buna ziua As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord (cu minor) laur2009 laur2009 Buna ziua ! Sunt casatorit de 14 ani cu actuala sotie si avem un copil de 10ani . Din pacate neintelegerile si problemele actuale ne determina sa ... (vezi toată discuția)