avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord

Buna ziua!
Am decis sa divortez, si pentru ca am indeplinit conditiile pentru divortul de comun acord am hotarat sa aleg acesta varianta impreuna cu sotul meu. Actiunea formulata in acest fel a fost semnata si de catre sotul meu, urma ca la primul termen sa ne preyentam amandoi in fata judecatorului pentru a lua act de vointa noastra in ceea ce priveste divortul de comun acord.
Acum sotul meu , din dorinta de a ma sicana si a ma santaja, ma ameninta ca nu va ma fii de acord cu acesta forma de divort, si nu va mai veni la primul termen la proces. Totusi in aceste conditii eu vreau sa scap si sa divortez de el fiindca convietuirea noastra este imposibila in momentul de fata.
Ce se intampla cu actiunea formulata pentru un divort de comun acord, in care unul dintre soti nu mai doreste sa divorteye, trebuie sa reintroduc o noua actiune prin care sa cer divort din vina exclusiva a paratului, sau pot merge mai departe cu acest proces?daca da, ce act mai trebuie sa depun?
Va multumesc si astept raspun cat mai urgent fiindca vom avea termen in 04.11.2009
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 14:39, 2 Noiembrie 2009
In cazul divortului prin acordul partilor , nu e necesara depozitia vreunui martor.
Respectand termenul de 2 luni de la data introducerii actiunii de divort , instanta de judecata va stabili un termen , in care va verifica daca sotii isi mentin pozitia in vederea desfacerii casatoriei , fara a fi necesara vreo motivare.

Hotararea e una definitiva si irevocabila (atacabila , cel mult , printr-o cale extraordinara de atac, anume contestatia in anulare, intrucat revizuirea nu e incidenta in materie de divort).
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti solicita cati martori doriti, instanta va aprecia si va limita nr lor.

In acest caz, nu e necesara depozitia martorilor , e suficient ca instanta de judecata sa ia act de vointa sotilor, si s-o precizeze in dispozitivul hotararii judecatoresti.
corinuta a scris:

Va multumesc d/le Avocat Boncu
Inca ceva, ajunge si un singur martor in situatia de fata?

Pentru situatia in care sotul nu mai vine, va trebui sa audiati cel putin un martor.
De regula se solicita doi martori atunci cand si partea adversa vine, isi face aparari si incearca sa dovedesca exact contrariul a ceea ce dvs. afirmati.
In cazul de fata un martor este suficient.

Avocat Boncu
costiboncu a scris:

corinuta a scris:

Va multumesc d/le Avocat Boncu
Inca ceva, ajunge si un singur martor in situatia de fata?

Pentru situatia in care sotul nu mai vine, va trebui sa audiati cel putin un martor.
De regula se solicita doi martori atunci cand si partea adversa vine, isi face aparari si incearca sa dovedesca exact contrariul a ceea ce dvs. afirmati.
In cazul de fata un martor este suficient.

Avocat Boncu

Va multumesc d/le Av.Boncu, ati fost la obiect cu solicitarile mele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii de urmat la divort mariamaria1 mariamaria1 dupa ce a fost depusa cererea de divort ce urmeaza la termenul care se acorda ptr. judecata?exista din casatorie un copil major de 20 de ani. (vezi toată discuția)
Divort marcelutza marcelutza Buna ziua As vrea sa stiu cum se poate divorta,daca sotul nu vrea?De comun acord am depus cecerea de divort la tribunal,dar nu s-a prezentat la prima ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord (cu minor) laur2009 laur2009 Buna ziua ! Sunt casatorit de 14 ani cu actuala sotie si avem un copil de 10ani . Din pacate neintelegerile si problemele actuale ne determina sa ... (vezi toată discuția)