avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost acuzat de conducere sub influența băuturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar eram în spatele mașinii când am fost depistat

Buna dimineata! Of, nici nu stiu cum sa incep, in data de 10 febr 2018 am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 in etilotest, am fost dus la spital unde s-ar recoltat probe. Am platit analizele dupa 3 saptamani, iar dupa 3 luni au venit rezultate. La sange a iesit 1,25 respectiv 1. Bun, situatia este in felul urmator, cand am fost depistat eu nu eram la volanul masinii, nici macar in masina, masina fiind oprita in afara partii carosabile, iar eu cu 2 prieteni eram in spatele masinii si ne cinateam de zor. In acel moment a venit o masina de politie si a intrebat a cui este masina, eu recunoscând ca este a mea, m-au urcat in masina politie si m-au dus la sectie unde am suflat in etilotest si dupa la spital, ulterior mi-au ridicat permisul si mi-au intocmit dosar penal. Un sfat cina ma poate ajuta, ce este de facut in situatia de fata, menrionez ca pana acum 27,04.2018 nu m-au chemat la nici o declararie
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Georgeplss , utilizator 22:58, 30 Martie 2023
Hm, oarecum greu de crezut povestea asta.
Dar, nu va acuza nimeni de nimic.
Desi, cred că povestea polițiștilor ar fi cam așa.
Un autoturism suspect ce nu a oprit la semnalele lor, a fost urmărit și descoperit parcat în afara carosabilului..
Șoferul și cu doi amici, consumând băuturi alcoolice pe bancheta din spate.
Soferul dus la secție a fost descoperit cu alcoolemie mare .
Restul îl știți .
Este așa ? Sau nu ?
Politia rutiera are obligatia sa verifice consumul bauturilor akcoolice numai in cazul in care persoana respectiva este depistata la volan.
Ce se intampla in cazul in care toti cei trei au permise de conducere, sunt testati toti?
In cazul in care consuma alcool langa masina pot fi sanctionati pentru consum de alcook in spatii publice.
Sunt povesti soferesti cu consumul de alcool langa masina in parcare.
Da, dar povestea asta difera. Ei consumau cu toții pe bancheta din spate. ;)
Adică, nu era nimeni la volan. Proprietarul are și martori, nu așa.

Așa polițiști prosti, ei nu au văzut că nu era nimeni la volan?!

Doar trei inși înghesuiți pe bancheta din spate care sărbătoreau o onomastica, de Sf. Georghe. :))

Asta este abuz pe fata, adică nu mai are omul voie sa bea cu amicii o bere pe bancheta din spate . E mașina lui, face ce vrea .
Nici macar nu erau in masina ci in spatele ei. Poate la plecare lasau masina acolo sau chemau un prieten care sa-i duca cu masina acasa. Eu nu cred ca poate fi incriminat posesorul masinii pentru altceva decat consumul de bauturi alcoolice in spatiul public. Oare ce articol au putut sa scrie in procesul verbal?
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
sunteu10, utilizator


sunteu10 a scris:

Nici macar nu erau in masina ci in spatele ei. Poate la plecare lasau masina acolo sau chemau un prieten care sa-i duca cu masina acasa. Eu nu cred ca poate fi incriminat posesorul masinii pentru altceva decat consumul de bauturi alcoolice in spatiul public. Oare ce articol au putut sa scrie in procesul verbal?

Salut! Cum s a rezolvat si cat timp a durat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a fost reținut permisul de conducere deși mașina era staționată. Îmi puteți explica de ce? Stfansky Stfansky In timp ce eram oprit pe loc stăteam in masina cu un prieten si cu soția mea un echipaj de poliție a oprim langa masina cerundune sa ne legitimat neam ... (vezi toată discuția)
Este corecta sanctionarea cu 90 de zile suspendare a permisului pentru doar 0.16mg/l alcoolemie? Nybo Nybo Buna ziua, Am o nelamurire. In acest weekend am fost in oras cu cativa prieteni. Fiecare dintre noi a baut maxim 2 beri. cand am plecat acasa, unul dintre ... (vezi toată discuția)
Fapta auto - dovada pv green777 green777 Buna seara sau dimineata este deja ora 3.38 am. Am ne voie de un sfat. In aceasta noapte ma intorceam cu prietena de la niste amici. Ea a baut un pahar de bere ... (vezi toată discuția)