avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort in lipsa

Buna ziua.
Sotul doreste sa divorteze de sotie. Traiesc separat de 18 ani.
Problema e ca sotul nu stie adresa actuala a sotiei si nici nu puate lua legatura cu ea...
Poate divorta fara a fi prezenta sotia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:06, 15 Iunie 2025
Buna ziua,
Da poate divorta in instanta.
Sotia va fi citata la ultima adresa cunoscuta si va formula si o solicitare la DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE pentru aflarea de date noi.
Mai mult decat atat sotul va trebui sa achite si onorariul unui avocat curator desemnat de instanta care o va reprezenta pe sotie daca aceasta nu se prezinta.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Mai mult decat atat sotul va trebui sa achite si onorariul unui avocat curator desemnat de instanta care o va reprezenta pe sotie daca aceasta nu se prezinta.

Rămâne la aprecierea instanței. Am avut cazuri cand nu a trebuit sa fie achitat onorariul unui avocat curator deși soțul de care a divorțat era stabilit in alta tara si evident ca nici vorba sa se prezinte sau sa depună intampinare
Bună ziua.

Revin pe acest topic.
Soțul s-a hotărât să divorțeze.
Care este procedura?
Cât costă?
Cât durează?
Menționez că locuiește în oraș Pantelimon, judetul Ilfov

Mulțumesc.
Va dura pana se va considera ca procedura de citare a fost indeplinita. Contactati un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara minori fylo fylo Buna ziua! Vreau sa inaintez o cerere de divort fata de sotul meu care este plecat intr-o alta tara unde are o relatie! Nu avem copii minori! Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort- parat lipsit de libertate blackstter blackstter pe 5 aprilie 2013 am facut cununia civila. peste 2 luni sotul meu a fost arestat. vreau sa divortez de el. daca el nu este de accord cu divortul ce optiuni am ... (vezi toată discuția)
Cum poate divorta mai repede actualul sot? scornelia scornelia Buna ziua.Am si eu o problema.Barbatul cu care convietuiesc nu e divortat.Are doi copiii.Sotia a plecat in urma cu aproximativ 6 ani,lasandu-l cu doi copii ... (vezi toată discuția)