avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Transferul in alt barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Transferul in alt barou

Buna Ziua!

Am o mare rugaminte. Poate cineva sa imi spuna daca promovand examenul de admitere in Baroul Bucuresti, pot sa ma inscriu ca avocat stagiar in Baroul Constanta?

Va multumesc
Nu.
Va puteti transfera, dupa finalizarea perioadei de stagiu.
Da, asa este, nu exista posibilitatea unui transfer in perioada de stagiu. Dar, totusi, nu inteleg de ce exista o astfel de ingradire dat fiind faptul ca nu exista o anumita prevedere care sa interzica in mod expres transferul avocatului stagiar.
Mai mult, anul acesta examenul de primire in profesia de avocat a fost organizat la nivel national, deci nu mai putem vorbi de o autonomie a barourilor.
multumesc!

si mie mi se pare contradictorie imposibilitatea de a efectua stagiul in alt barou. poate se explica prin acea prevedere cf careia dosarele de examen se depun la baroul in care candidatul doreste sa isi desfasoare profesia.

astept informatii suplimentare in masura in care acestea sunt disponibile.
multumesc
Statut

Art. 279. - (1) Avocatul stagiar este supus tuturor dispoziţiilor legale, statutare şi deontologice.

Art. 55. - (1) Avocatul care, din motive justificate, solicită transferul într-un alt barou se va adresa în scris decanului baroului de la care doreşte să se transfere.

Scrie aici ca trebuie sa fie musai definitiv!?

Si apoi, iata cum arata (in extras) cererea tip de pe site BB.

Cerere-tip
Transfer într-un alt barou

Domnule Decan,
Subsemnatul(a)……………………………………………………….
telefon ……………………. avocat stagiar / definitiv la CA/SCA
……………………………………………………… în calitate de titular /
asociat / colaborator / salarizat, vă rog să binevoiÑi a-mi aproba transferul în
Baroul …….….................., conform art. 55 din Statutul profesiei de avocat,


Deci :-/ de unde vine ideea ca stagiarul nu se poate transfera !?


Exista insa o ...nuanta.
Pentru a putea discuta despre un transfer din BX in BY trebuie facuta mai intai dovada calitatii de membru in BX (altminteri, situatia "mutarii' de nicaieri in BY nu se poate numi transfer).
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Transfer avocat stagiar George.Octavian George.Octavian Buna Ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a fi transferat intr-un alt barou avand in vedere faptul ca am promovat examenul de primire in ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc maestru? av.dudu av.dudu Am luat examenul de admitere in barou (in noiembrie) si nu reusesc sa gasesc coordonator de stagiu, am rugamintea sa imi spuneti si mie, colegii stagiari, cum ... (vezi toată discuția)
Stagiu ContSters91976 ContSters91976 In urma promovarii examenului de primire, se poate incheia contractul de formare profesionala initiala cu un avocat indrumator, inscris in alt barou decat cel ... (vezi toată discuția)