avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoană luată în spațiu abuzează proprietarul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoană luată în spațiu abuzează proprietarul în vârstă. Care este procedura legală pentru a rezolva această situație?

Buna ziua

Asa cum reiese din titlu, problema are aceste date: o persoana luata in spatiu nu numai ca refuza sa plece, dar profita de faptul ca rudele proprietarului sunt la distanta mare si foloseste orice mijloc posibil pentru a pastra acest status-quo; persoana in varsta, bunica de multi ani, a avut putine ocazii sa-si vada nepotii din pricina comportamentului acestui chirias de suflet. Mai mult, de-a lungul anilor, odata cu inaintarea in varsta a proprietarului, comportamentul chiriasului a devenit recalcitrant si abuziv. Proprietarul s-a retras in camera cea mai mica din casa, unde nu are decat un telefon si o canapea. De nenumarate ori i s-a cerut sa plece dar lucrurile s-au aplanat prin interventia unora dintre rude cu care chiriasul a dezvoltat relatii apropriate. Negru pe alb, proprietarul este in acest moment izolat, se teme de chirias si de rudele amintite si e necesar sa adaug ca sanatatea nu este aceeasi ca in tinerete. Cum se poate proceda legal, daca proprietarul prefera 'liniste' alternativei de a incheia pentru totdeauna acesta aventura samariteana care, iata, a inceput sa coste usturator de scump? Intentia chiriasului de a deveni mostenitor desi are zero relatii de sange cu proprietarul a devenit destul de evidenta de-a lungul timpului.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AdrianMG , utilizator 09:43, 2 Mai 2018
Numai proprietarul este in masura sa contacteze un av pt a formula o actiune in evacuarea , "chiriasului"".Se poate formula o plangere penala daca se exercita violente ,amenintari de catre persoana tolerata.
Numai proprietarul care a acceptat luarea in spatiu a persoanei sau eventual ruda/apartinator a acestuia in baza unei procuri ar putea desfasura demersuri catre autoritati pentru evacuarea chiriasului
Buna dimineata! Apelati la serviciile unui Notar Public, rugand deplasarea acestuia la domiciliul proprietarului (se intelege din ceea ce spunet, ca proprietarul nu paraseste locuinta, stand in acea camaruta) cu scopul de a va face dvs o procura cu ajutorul careia sa incepeti dvs procedurile de evacuare.
Plangere la politie. O puteti face si dumneavoastra, dar o poate face si proprietarul impotriva chiriasului, pentru intimidare, acte violenta, abuz de putere, etc (dumneavoastra cunoasteti mult mai bine situatia). Plangerea catre politie o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire. Personal, cand am facut plangere penala am fost luat in ras de catre agentul/ofiterul de politie, refuzandu-mi-se acest drept.
Personal va recomand sa aveti un avocat. Va costa putin, dar banii se recupereaza in instanta.
Astfel de scame ale societatii trebuiesc reduse la zero, deoarece nu fac cinste comunitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare din apartament ocupat abuziv GHIA GHIA Am urmatoarea problema. Am inchiriat un apartament sotului unei familii, fiind despartit in fapt de sotie., contractul fiind incheiat numai sotului. In niste ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unui membru al familiei Alex_29 Alex_29 Eu si tatal meu suntem titulari de contract de inchiriere pentru locuinta familiei. Mama mea, cu antecedente psihiatrice, a devenit violenta fizic si verbal si ... (vezi toată discuția)
Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)