avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor fiscal
Discuție deschisă în Executare silită

executor fiscal

ce studii trebuie sa aiba un executor fiscal?
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 12:37, 29 Octombrie 2009
Organele de executare silita, definite in Cap.VIII din OG92/2003 privind Codul de procedura fiscala si abilitate sa efectueze procedura de executare silita indeplinesc functii publice si li se aplica prevederile L.188/1999:

ART. 9
Funcţiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcţiei publice, după cum urmează:
a) clasa I cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă;
c) clasa a III-a cuprinde funcţiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.
ART. 10
(1) După nivelul atribuţiilor titularului funcţiei publice, funcţiile publice se împart în trei categorii după cum urmează:
a) funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici;
b) funcţii publice corespunzătoare categoriei funcţionarilor publici de conducere;
c) funcţii publice corespunzătoare categoriei funcţionarilor publici de execuţie.
(2) Funcţionarii publici numiţi în funcţiile publice din clasele a II-a şi a III-a pot ocupa numai funcţii publice de execuţie.
ART. 14
(1) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa I persoanele numite în următoarele funcţii publice generale: consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acestora.
(2) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa a II-a persoanele numite în funcţia publică generală de referent de specialitate, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acesteia.
(3) Sunt funcţionari publici de execuţie din clasa a III-a persoanele numite în funcţia publică generală de referent, precum şi în funcţiile publice specifice asimilate acesteia.
ART. 15
Funcţiile publice de execuţie sunt structurate pe grade profesionale, după cum urmează:
a) superior, ca nivel maxim;
b) principal;
c) asistent;
d) debutant.

Conform OPANAF 781/ 2007privind legitimaţiile eliberate executorilor fiscali care duc la îndeplinire măsurile asigurătorii şi efectuează procedura de executare silită a creanţelor fiscale
ART. 2
Executorii fiscali sunt persoane angajate în cadrul compartimentelor de specialitate de la nivelul unităţilor fiscale teritoriale subordonate Ministerului Economiei şi Finanţelor - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi al direcţiilor regionale vamale din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, desemnate de conducătorul organului de executare să ducă la îndeplinire măsurile asigurătorii şi să efectueze procedura de executare silită a creanţelor fiscale sau a drepturilor vamale, după caz.

ART. 3
(1) Legitimaţiile prevăzute la art. 1 şi 6, denumite în continuare legitimaţii de executor fiscal, atestă o împuternicire specială a executorului fiscal în faţa debitorului sau a terţilor, ce implică exerciţiul autorităţii de stat, acordată acestuia pe timpul exercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit prevederilor titlului VIII din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările si completările ulterioare.
(2) Legitimaţia de executor fiscal este valabilă numai însoţită de delegaţia semnată de către organul de executare silită.
ART. 5
(6) Legitimaţiile de executor fiscal sunt valabile 6 luni de la data eliberării lor.

Daca doriti sa verificati functia publica pe care o indeplineste executorul fiscal (si implicit nivelul de studii cerut de lege pentru indeplinirea functiei), ea este inscrisa in legitimatia pe care este obligat sa o prezinte la intrarea in orice incinta de afaceri.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
godspeed, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post vacant janina drula janina drula care este procedura pentru transformarea unui post vacant cu studii medii intr-unul cu studii superioare la serviciul de evidenta a persoanei din cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Salariul functionarului public, dupa trecerea de pe contractual Adela29 Adela29 Sunt angajata la primarie si pe baza OUG 63/2010 din contractual m-a transformat in functionar public, dar intre timp am terminat si facultatea. Salariu de ... (vezi toată discuția)
Cor 121906 sef birou/serviciu administrativ adrianaispas adrianaispas Nivelul de studii - nedefinit de COR; in functie de alte reglementari Intrebarea este daca pe aceasta functie se poate angaja personal cu studii medii. In ... (vezi toată discuția)