avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele refuză să vindem casa părintească ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele refuză să vindem casa părintească moștenită, deși are datorii mari pe care altfel nu poate să le plătească. Cum aș putea să procedez ca să nu rămânem pe drumuri?

Fratele refuza vanzarea casei dupa moartea parintilor avand si succesiunea facuta dupa ei. Precizez ca are si datorii un credit bancar care este predat acum catre o firma de recuperari,suma este de aprox 15000euro si provident inca 3000 euro avand si probleme psihice precum schizofrenie si bipolaritate nu prea stie ce face.
Initial ne intelesesem sa o treaca pe numele meu sa nu mai fie probleme eu neavand datorii ii luam o garsoniera si luam si eu jumatate dar nu ma pot intelege cu el de nici un fel,total exclus!
Lucreaza in IT si are probleme psihice severe si o sa il dea curand si afara de la locul de munca,deja de luna asta l-au trecut cu jumatate de norma.
Cum as putea sa procedez sa nu ramanem pe drumuri ???
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: John111 , utilizator 16:55, 7 Mai 2018
Fratele sa va vanda partea lui la un pret mai mic, tinand cont de starea de degradarea a casei si ca ii dati dreptul de uzul fruct viager ( ca sa puteti justifica pretul si mai mic).Nu stiu daca se poate, dar puteti vorbi cu un notar.
In casa stau chiriasi,iar noi lucram in alt oras tocmai de aceea era ideala vanzarea, casa fiind estimata undeva la 100.000€ puteam sa ne luam fiecare cate un apartament si stateam linistiti(amandoi locuind cu chirie separat),dar nu accepta sub nici o forma vanzarea fratele fiind si cu probleme psihice zice ca, casa parinteasca nu se vinde niciodata mai bine sa o pierdem,o sa fim blestemati toata viata, asa a fost sa fie bla bla... o sa incerc sa il ajut sa scape de kruk se pare ca e singura varianta cel putin pentru inceput....
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
John111, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai pierdeti timpul si dati in judecata kruk!!!Ideal e sa aveti toate chitantele cat a platit fratele d-stra. Ei NU o sa le arate la judecata!!! NU mai disperati!Acum nu poate sa va execute fara hotarare judecatoreasca!Ei stiindu-se cu musca pe caciula(l-au INSELAT) nu o sa apeleze la judecata!!!Ati putea sa NU mai platiti nimic la acesti hoti,mai ales daca NU a semnat nimic cu ei!Un prieten a fost in aceeasi situatie cu ei, a castigat in instanta si acum trebuie sa-i mai dea cateva zeci de mi de lei inapoi!!!
BAFTA!!!
Mersi mult! Sper ca nu a semnat nimic,fiind si cu probleme este foarte influentabil,acum el nu poate sa ii dea in judecata si nici nu stie,nu stiu daca as putea eu sa il reprezint cumva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, datorie viosandu viosandu Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi dati mai multe detalii sau sfaturi cu privire la cazul ce pe scurt am sa vi-l prezint: Doi frati frate-sora (viitoarea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ema69nyc ema69nyc As vrea sa stiu daca tata poate sa vanda apartamentul fara acordul meu. Mentionez ca mama este decedata si fratele la fel ....nu s.a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Co-imprumutat fara voie! ionut979 ionut979 buna ziua. va prezint urmatorul caz: in 2008 fratele meu a contractat de la o banca un credit de nevoi personale in valoare de 15.400 ron, credit la care a ... (vezi toată discuția)