avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Lămurire ordonanță de clasare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Lămurire ordonanță de clasare

Ordonanta:Clasarea cauzei penale (intrucat fapta nu exista),in faza preliminara a instantei,...(va rog frumos astept un raspuns mai pe intelesul meu va multumesc!)
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marius.colcer , utilizator 22:10, 2 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista faza preliminara a instantei, exista o faza preliminara a urmaririi penale si faza camerei preliminare in procesul penal, asadar trebuie sa formulati corect intrebarea, altfel nu se poate raspunde.
Sunt in calitate de inculpat„sunt in faza camerei preliminare si da raspund unui judecator de camera preliminara.Am primit de curand o citatie o ordonata prin care spune asa:Procuror X CONSTAT: Fata de starea de fapt expusa si argumentele juridice ce au stat la baza propuneri organului de cercetare penala din cadrul Politiei X vor fi insusite in temeiul art.315 alin.5 C.pr.pen motivele de fapt si de drept retinute in referat intrucat rezulta ca in cauza este incident cazul de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale prev.de art.16 alin.1 lit. a C.pr.pen„respectiv fapta nu exista.Fata de cele expuse mai sus,In temeiul art 315 alin.1 lit. b C.pr.pen cu referire la art.314 alin.1 lit.a C.pr.pen.rap la art.16 alin 1 lit a C.pr.pen. DiISPUN: 1.Clasarea cauzei penale avand ca obiect savarsirea infractiuni X„intrucat fapta nu exista.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok. Ati mai clarificat cate ceva, dar mai exista nelamuriri. Ce a dispus procurorul prin ordonanta este clar, insa nu este clar de ce si pentru ce ati ajuns in fata judecatorului de camera preliminara. Ati avut dispuse impotriva dvs ceva masuri preventive sau masuri de siguranta cu caracter medical, tratament medical sau ceva asemanator? Ori a facut cineva plangere impotriva actelor intocmite de politie sau a ordonantei de clasare?
Pentru ca sunt arestat la domiciliu pentru o infractiune.
da a facut cineva plangere importiva mea.

Alte discuții în legătură

Cale de atac? aurel2015 aurel2015 Am avut o plangere la judecatorie impotriva unei solutii de neurmarire/netrimitere in judecata, emisa de procurorul de caz si mentinuta de prim procuror, ... (vezi toată discuția)
Ordonantade clasare data de parchet. unde fac contestatie? carui for superior ? cornaca cornaca Buna seara , indrasnesc a face o intrebare privind: ORDONANTA DE CLASARE . A reclamat pe un fermier pentru Tulburare de Posesie care imi ocupa un teren pe ... (vezi toată discuția)
Renuntare la u.p. Tarzan2012 Tarzan2012 Procurorul de caz, in temeiul art. 318 alin. 12 NCP a sesizat judecatorul de camera preliminara pentru confirmarea solutiei de renuntare la urmărirea ... (vezi toată discuția)