avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, dezbatere succesiune

Buna seara ! Am avut grija de un batran timp de 8 ani iar acesta ne.a facut un testament cu , clauza de i grijire pe timpul vietii. Batranul a murit pe 7 ianuarie . Ce trebuie sa fac sa intru in posesia casei si terenului de langa casa? Mentionez ca batranul nu avea copii, sotie nici parinti in viata . Are frati dar nu ii cunosc nu i.am vazut niciodata nu stiu unde sunt pt ca timp de 8 ani nu l.au vizitat pe batran niciodata. Va multumesc din suflet daca ma ajutati cu aceasta problema! P.S Nu are alte proprietati sau terenuri decat casa si gradina pe care ne.a lasat.o in testament.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
Anca Ana Mihaela, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 3 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Mergeti la notar cu certificatul de deces, cu actele de proprietate si cu toate actele pe care le mai aveti si va va spune el ce sa faceti.
Daca notarul va vrea sa cheme acei frati atunci se va putea solicita ajutorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti
Nu avea cum sa va faca un testament cu clauze.. cititi ce scrie in acel act. Daca e un contract de intretinere, mergeti cu certificatul de deces la cartea funciara si radiati sarcina, daca e testament, trebuie sa mergeti la notar sa dezbateti succesiunea.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea in aplicare a unui testament lucian1956 lucian1956 Buna seara, O persoana in varsta de 98 de ani a decedat. Persoana in cauza era singura, fara nici o ruda in viata. A lasat un testament cu locuinta pe care ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu intabulare partiala gall.robi gall.robi Buna ziua, Am mostenit casa parinitiilor care este compusa din casa si curte de 700mp si gradina de 3000mp. Am facut intabularea cand mama era inca in ... (vezi toată discuția)
Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Silvia1945 Silvia1945 Putem obtine un certificat in baza altui certificat? Am o vecină la etajul 7 care a moștenit averea unui bătrân văduv, care nu avea copii; a avut ... (vezi toată discuția)