Buna ziua, am o angajata al,carei permis de sedere expira in data de 11.05.2018, ea are contract de munca pe perioada nedeterminata la firma mea. Ce se intampla daca nu imi aduce acest permis de sedere reactualizat ? Ce se intampla in acest caz cu contractul individual de munca?
Buna ziua, angajata dvs. are obligatia sa-si prelungeasca dreptul de sedere cu ajutorul angajatorului si sa depuna documentele necesare inainte cu 30 zile de expirarea acestuia, dar se poate rezolva si acum dar pana in data de 11.05.2018. Raspunsul la intrebari este in functie de unele decizii pe care le veti lua dvs.
Depinde daca doreste sa-si mai pastreze angajata. Daca inceteaza c.i.m. este problema. Depinde ce doreste doamna sa faca in continuare cu angajata. Nu puteti induce in eroare persoana care solicita sfaturi pana nu cunoasteti intrega speta. Reprezinta greseala capitala daca doreste sa pastreze angajata in continuare.
Daca inceteaza cim, atunci angajata va avea nevoie de un nou aviz de munca, iar la expirarea peisului de sedere daca nu paraseste teritoriul Romaniei va pleca cu Decizie de returnare.