avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Permis de sedere expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Permis de sedere expirat

Buna ziua, am o angajata al,carei permis de sedere expira in data de 11.05.2018, ea are contract de munca pe perioada nedeterminata la firma mea. Ce se intampla daca nu imi aduce acest permis de sedere reactualizat ? Ce se intampla in acest caz cu contractul individual de munca?
Buna ziua, angajata dvs. are obligatia sa-si prelungeasca dreptul de sedere cu ajutorul angajatorului si sa depuna documentele necesare inainte cu 30 zile de expirarea acestuia, dar se poate rezolva si acum dar pana in data de 11.05.2018. Raspunsul la intrebari este in functie de unele decizii pe care le veti lua dvs.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.i.m. trebuie incetat .
Depinde daca doreste sa-si mai pastreze angajata. Daca inceteaza c.i.m. este problema. Depinde ce doreste doamna sa faca in continuare cu angajata. Nu puteti induce in eroare persoana care solicita sfaturi pana nu cunoasteti intrega speta. Reprezinta greseala capitala daca doreste sa pastreze angajata in continuare.
De ce este problema daca inceteaza c.i.m. ?
Daca inceteaza cim, atunci angajata va avea nevoie de un nou aviz de munca, iar la expirarea peisului de sedere daca nu paraseste teritoriul Romaniei va pleca cu Decizie de returnare.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean ucranian alsantcalsan alsantcalsan Buna ziua. Stiti cumva care sunt demersurile pentru angajarea unui cetatean ucrainian care nu are permis de sedere sau de munca ? M-ar interesa institutile la ... (vezi toată discuția)
Cum obtin permis de sedere sau o prelungire bettyna bettyna Buna seara firma la care lucrez doreste sa angajeze un cetatean strain NON-UE. al carui permis de sedere expira peste 60 de zile. Societatea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean sarb - permis de sedere masterand Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am dreptul sa angajez un cetatean sarb, daca acesta are un permis de sedere care i s-a eliberat (cred eu) pe motivul urmarii studiilor - scrie ... (vezi toată discuția)