Ce salariu primesc in mana la sfarsitul lunii la un program de lucru de 24 de ore lucru si 48 de ore liber in sectorul securitate si paza...si ce sporuri trebuiesc sa cuprinda contractul de munca....???
Buna ziua ,
Va multumesc pentru informarile pertinente. Este Ok am inteles ca eu nu il pot obliga sa respecte legea si sa - mi plateasca orele suplimentare si nici sporurile,dar eu il pot reclam la ITM si angajati ITM ,il atentioneaza pe angajator ca eu(subsemnatul X) am pretentiile respective si el imi desface contractul de munca pe motiv ca sunt prea batran si pensionar...Cam asa se intampla in ROMANICA nostra Capitalisto - Comunista... Este o vorba Romaneasca "o mana spala pe alat si amandou fata". Statul paralel merge inainte. O zi buna. Cu respect.
Constantin
1. Consultantii care participa la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nu va putem garanta un raspuns complet, corect si de actualitate.
2. Inspectorii de munca sunt obligati să păstreze confidenţialitatea oricărei reclamaţii care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie conducătorului persoanei juridice şi persoanei fizice sau reprezentantului acestora faptul că inspecţia a fost efectuată ca urmare a unei reclamaţii.
(art.18 din Legea 108/1999)
Ok am inteles,
As dori sa imi spuneti daca este corect ca in cadrul aceluias loc de munca ,doi noi colegi la un contract individual de munca cu minim pe economie 2080 de lei ,sa ia in mana 1345 de lei pentru 192 de ore de munca/luna (lucrand doar 12 ore ,o noapte cu o noapte) si altii (trei mai vechi angajati) cu acelas contract individual de munca,sa ia in mana 1500 de lei pentru 240 de ore de munca/luna. Daca facem un calcul simplu artimetic, dupa regula de trei simple ar trebuii sa ia in mana cei trei fiecare cate 1681,25 lei/luna. Cum trebuie procedat ca angajatorul sa nu faca diferenta intre angajatii care presteaza aceasi munca si sa plateasca diferenta de salariu de 168 de lei pe lunile trecute,dar si de acum inainte.. O zi buna si astept raspuns cu multumiri anticipate..