avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model act aditional telemunca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model act aditional telemunca

Buna ziua,
Ma puteti ajuta, va rog, cu un model de act aditional de modificare a locului muncii in raport cu noile reglementari privind telemunca? Va sunt recunoascator! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alexandrupricopie , utilizator 09:34, 1 August 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ACT ADIŢIONAL Nr. …..

la contractul individual de muncă încheiat şi înregistrat sub nr…………….. în registrul general de evidenţă a salariaţilor

Încheiat astăzi, ………………, între:

Angajator – persoană juridică/fizică ……………….. sediul/domiciliul în ……………, înregistrată la Registrul Comerţului/Autorităţile administraţiei publică din Bucureşti sub nr. ………….., cod unic de înregistrare……………, reprezentată legal prin ……………, în calitate de ………………..

şi

Salariatul/salariata – domnul/doamna …………………………., domiciliat/domiciliată în localitatea …….., jud./sector …………, posesor/posesoare al/a actului de identitate C.I. Seria …. nr………, eliberat de ………, la data de ……., CNP ………………, permis de muncă seria ….., nr. ……, din data de ….

În temeiul art. 17 alin. (5) coroborat cu art. 41 alin. (1) din Legea nr. 53/02003, părţile hotărăsc:

Art. I
a) precizarea expresă că salariatul lucrează în regim de telemuncă;

b) perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator;

c) locul/locurile desfășurării activității de telemuncă, convenite de părți;

d) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului și modalitatea concretă de realizare a controlului;

e) modalitatea de evidențiere a orelor de muncă prestate de telesalariat;

f) responsabilitățile părților convenite în funcție de locul/locurile desfășurării activității de telemuncă, inclusiv responsabilitățile din domeniul securității și sănătății în muncă în conformitate cu prevederile art. 7 și 8;

g) obligația angajatorului de a asigura transportul la și de la locul desfășurării activității de telemuncă al materialelor pe care telesalariatul le utilizează în activitatea sa, după caz;

h) obligația angajatorului de a informa telesalariatul cu privire la dispozițiile din reglementările legale, din contractul colectiv de muncă aplicabil și/sau regulamentul intern, în materia protecției datelor cu caracter personal, precum și obligația telesalariatului de a respecta aceste prevederi;

i) măsurile pe care le ia angajatorul pentru ca telesalariatul să nu fie izolat de restul angajaților și care asigură acestuia posibilitatea de a se întâlni cu colegii în mod regulat;

j) condițiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activității în regim de telemuncă.

Art.II
Prezentul act s-a incheiat in 2 (doua) exemplare , cate unul pentru fiecare parte contractanta.

Art.III
Prezentul act isi produce efectele incepand cu data de .......

Angajator, Angajat,

Vedeti si
[ link extern ]
Buna ziua, va multumesc pentru modelul de act aditional. Inteleg si este relevant ca si continut, intrebarile mele sunt mai mult practice decat teoretice:
1. nu este nevoie sa fac referire si la legea 81/2018 - privind reglementarea activitatii de telemunca?
2. De asemenea, am vazut in art. 1 (din actul aditional) descrierea generala a telemuncii dar concret cum si unde detaliez (implementarea faptica)?:
"a) precizarea expresă că salariatul lucrează în regim de telemuncă;
b) perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator;
c) locul/locurile desfășurării activității de telemuncă, convenite de părți;
d) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului și modalitatea concretă de realizare a controlului;
e)modalitatea de evidențiere a orelor de muncă prestate de telesalariat;
f) responsabilitățile părților convenite în funcție de locul/locurile desfășurării activității de telemuncă, inclusiv responsabilitățile din domeniul securității și sănătății în muncă în conformitate cu prevederile art. 7 și 8;"
...
i) măsurile pe care le ia angajatorul pentru ca telesalariatul să nu fie izolat de restul angajaților și care asigură acestuia posibilitatea de a se întâlni cu colegii în mod regulat;
j) condițiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activității în regim de telemuncă."
Toate acestea trebuie reglementate undeva....cum ia la cunostinta telesalariatul de aceste detalii?
3. Daca nevoia de telemunca este periodica, gen anumite proiecte dupa care reintra in program normal, cum fac sa revin la situatia anterioara? Actul adtional se face pe perioada determinata? sau Actul aditional intra in vigoare ori de cate ori activitatea societatii/proiectele in derulare se preteaza telemuncii?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
mariati, utilizator
Am parcurs toți itemii de la a la j și i-am detaliat ce și cum într-un act adițional. E evident că fiecare are propriile proceduri, softuri, reguli și nu se putea oferi aici sau oriunde ceva mai clar. Luați toate punctele și le redactați în funcție de ce se cere și în funcție de cum stabiliți dvs procedura cu telesalariatul. Nu e ceva atât de greu de făcut dar desigur, pentru liniștea dvs, serviciile unui jurist/avocat ar fi ideale.
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2019
Soulmatters Design, utilizator
Buna ziua, multumesc pentru raspuns. Intre timp am implementat aceasta modalitate de lucru si are un succes neasteptat. Spor!
daca as vrea dintr-un contract de munca timp partial sa trec la unul telemunca, sa modific salariul si timpul de munca la program normal 8ore/zi 40/sapt fac un alt articol la cele mentionate mai sus sau pot pune un alt subpunct la art 1?

Alte discuții în legătură

Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)
Contract tele-munca inregistrat in romania pentru lucru de la domiciliu in strainatate CV_user CV_user Buna ziua, As dori sa stiu, in primul rand, daca este posibil un contract de munca de la domiciliu sau tele-munca in IT/informatica, iar angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu - telemunca Andreea944 Andreea944 Buna ziua, Legat de noua lege 81 din 30 martie, am cateva intrebari. Societatea noastra are angajati care lucreaza la domiciliu. Acest aspect este precizat ... (vezi toată discuția)