avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de folosinta a partii dobandite prin mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de folosinta a partii dobandite prin mostenire cu mama uzufruct.

Ce drept de folosinta am in partea de casa dobandita prin mostenire (3/8) mai exact cu mama in folosinta al.casei si uzufruct?
Cel mai recent răspuns: RemusAurelian , utilizator 07:11, 8 Mai 2018
Cum adica "cu mama in folosinta al.casei si uzufruct"
Mama locuieste momentan in casa mostenita de la tata si detine 5/8 iar eu vreau sa folosesc cele 3/8 si vreau sa stiu daca pot folosi si eu dupa trebuinta mea.
Cotele din dreptul de proprietate sunt individualizate.

Spatiul locativ, insa, nu este determinat, nefiind facut inca partajul.

Prin urmare, daca au survenit divergente in ceea ce priveste folosinta locuinti proprietate comuna pe cote-parti, oricand, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea impartelii.

Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in stare de indiviziune.

Instanta de judecata poate avea in vedere imparteala prin atribuire, ori in natura, in ipoteza in care bunul este comod partajabil in natura.

Cota -parte din dreptul de proprietate,odata individualizata, poate fi transferata, catre o terta persoana , cu titlu gratuit sau oneros, cata vreme exista masuratori cadastrale si intabulare.

Daca exista un acord intre copartasi, va puteti adresa notarului public.

Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie MariaSarah MariaSarah 1.Pot lasa fiului meu prin donatie sau vanzare-cumparare partea ce imi revine dintr-o casa ramasa in urma unui divort, pentru care nu s-a facut partaj? 2. ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si clauza de uzufruct roxana_tudose roxana_tudose Buna ziua! Eu si sotul meu am dobandit o casa in timpul casatoriei, prin contract de vanzare cumparare in care este trecuta o clauza de uzufruct! Casa este ... (vezi toată discuția)
Problema in famlie !!!- partaj in timpul casatoriei corina260 corina260 Parintii mei au vandut un apartament cu pretul de 28000euro , din care au avut de achitat ; restanta intretinere ,lumina ,imozit anual , impozit de vanzare ... (vezi toată discuția)