avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Seminariile Avocatnet.ro Speta DREPT INTERNATIONAL PRIVAT
Discuție deschisă în Seminariile Avocatnet.ro

Speta DREPT INTERNATIONAL PRIVAT

Reclamantul A, cetatean chinez, a chemat in judecata la judecatoria sectorului 1 bucuresti statul roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, solicitand sa se incuvinteze executarea silita a hotararii Tribunalului din Beijing prin care s-a admis petitia sa de ereditate, constatandu-se ca defunctul B, cetatean chinez, cu ultimul domiciliu in Romania, a declarat ca in lipsa de alti mostenitori doreste sa-i lase lui averea sa , insa nu a mai apucat sa-i faca testament si sa aleaga legea aplicabila mostenirii.
Reclamantul a dovedit ca hotararea straina este definitiva si executorie.
Ministerul Finantelor Publice a solicitat inlaturarea exceptionala a legii aplicabile si modificarea hotararii straine.
Instanta :
a) va respinge cererea de incuviintare a executarii hotararii,avand in vedere competenta exclusiva a instantei romane;
b) va admite cererea de incuviintare a executarii hotararii,avand in vedere ca in cauza sunt intrunite conditiile prevazute de lege;
c) va invoca din oficiu si va admite exceptia necompetentei generale a instantei romane,respingand cererea ca nefiind de competenta instantelor romane;
d) va invoca din oficiu si va admite exceptia necompetentei generale a instantei romane,declinand competenta in favoarea Tribunalului din Beijing .
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
AndreeaVioleta, utilizator

Alte discuții în legătură

Speta mostenire drept international privat alex926 alex926 Reclamantul A, cetatean chinez, a chemat in judecata la judecatoria sectorului 1 bucuresti statul roman, reprezentat de presedintele romaniei, solicitand sa se ... (vezi toată discuția)
Speta drept international privat NoName18 NoName18 La data de 1.03.2013, reclamantul A, cetatean filipinez, cu domiciliul in voluntari judetul ilfov, a chemat o in judecata la tribunalul ilfov pe parata B, ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta de executate Smarandache Smarandache Incuvintarea executarii silite se face doar la instanta sectorului unde se afla domiciliul debitorul sau si a creditorului ? (vezi toată discuția)