avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare

Buna as vrea sa plec de la actualul job la altul mai bun.nu vor sa ma lase fara preaviz cu lichidarea la zi.ce se intampla daca nu stau ca nu ma asteapta pana gat eu preavizu si vreau sa plec neaparat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2018
Deeamedeea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 5 Mai 2018
Se mentioneaza : timp inegal de lucru , dar trebuia si repartizarea acestuia. De exemplu, luni 7 ore/zi , marti 9 ore/zi etc. astfel incat pe saptamana sa rezulte un total de 40 de ore.

Pentru a se inceta c.i.m. , situatiile le gasiti mai sus mentionate ... Puteti sa va dati demisia si sa nu stati in preaviz , este o varianta .
Pot sa fac cerere de demisie si doar sa o las la firma?angajatorul care ma chemat vrea o hartie prin care rezulta ca am incetat contractul anterior si nu stiu daca imi vor da o hartie la mana fara preaviz.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2018
Deeamedeea, utilizator
Puteti sa nu stati in preaviz (sa lipsiti sau sa va luati CO daca mai aveti zile).

In prima varianta, posibil, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In a doua varianta, zilele de preaviz se suprapun cu cele de CO , iar dvs va puteti duce la noul loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz Atnerolf Atnerolf Buna ziua, am ai eu o mica problema de rezolvat si nu stiu cum. Doresc sa imi dau demisia deoarece am fost jignita de patroana si ca nu mi se cumpara ... (vezi toată discuția)
Doresc sa-mi depun demisia fara preaviz! Billy46 Billy46 Buna seara! Asa cum spune si titlul, doresc sa-mi depun demisia fara a mai fi nevoit sa stau in perioada de preaviz, am depus o cerere la sediu cu ... (vezi toată discuția)
Probleme la locul de muncă sorian72 sorian72 La plecare dintr-o societate comercială angajatorul îi obligat să-și achite toate obligațiile față de angajat la încheierea contractului individual de ... (vezi toată discuția)