Buna as vrea sa plec de la actualul job la altul mai bun.nu vor sa ma lase fara preaviz cu lichidarea la zi.ce se intampla daca nu stau ca nu ma asteapta pana gat eu preavizu si vreau sa plec neaparat.
Se mentioneaza : timp inegal de lucru , dar trebuia si repartizarea acestuia. De exemplu, luni 7 ore/zi , marti 9 ore/zi etc. astfel incat pe saptamana sa rezulte un total de 40 de ore.
Pentru a se inceta c.i.m. , situatiile le gasiti mai sus mentionate ... Puteti sa va dati demisia si sa nu stati in preaviz , este o varianta .
Pot sa fac cerere de demisie si doar sa o las la firma?angajatorul care ma chemat vrea o hartie prin care rezulta ca am incetat contractul anterior si nu stiu daca imi vor da o hartie la mana fara preaviz.
Puteti sa nu stati in preaviz (sa lipsiti sau sa va luati CO daca mai aveti zile).
In prima varianta, posibil, absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
In a doua varianta, zilele de preaviz se suprapun cu cele de CO , iar dvs va puteti duce la noul loc de munca.