avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu victimă pe trecerea de pietoni. Cum se ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu victimă pe trecerea de pietoni. Cum se procedează în această situație, mai poate avea și alte pretenții bănești dacă o despăgubesc asigurările?

Buna ziua ! As dori sa ma ajutati intr-o situatie: am accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,nu am lovit-o defapt ,m-am trezit cu ea in fata masinii in ultimul moment,s-a speriat,a pus mainile pe capota si a cazut din picioare.Fiind o persoana mai in varsta ,din cazatura s-a zdruncinat si a avut nevoie de spitalizare 4 zile pentru investigatii,i s-a pus o mana in gips si corset la lombara deoarece o durea spatele .Aparatul gipsat trebuie sa-l tina o luna.Cheltuielile de spitalizare doreste sa le recupereze pe RCA .Cum se procedeaza in aceasta situatie,mai poate avea si alte pretentii banesti daca o despagubesc asigurarile ? Zilele cu aparatul gipsat se considera tot zile de spitalizare ? Care sunt pasii de urmat in cazul in care dosarul a ajuns la procurorul de caz,eu am primit suspendarea permisului pentru 90 de zile cu dovada de circulatie 15 zile.Dupa cele 15 zile am vrut sa iau iarasi dovada ,dar nu am depus la timp cererea catre procuror si trebuie sa stau 10 zile fara dovada .Aceste 10 zile fara dovada se scad din cele 90 de suspendare ? Daca dovada imi expira in vacanta judecatoreasca cum pot lua prelungirea acesteia ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nici macar atunci cand riscati un dosar penal nu intelegeti sa va angajati avocat atunci....Zilele de spitalizare nu sunt acelasi lucru cu zilele de ingrijiri medicale care pot sa fie obtinute in urma expertizei medico legale.Discutati cu un av specializat in penal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca persoana vatamata nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau o alta consecinta de la art. 194 alin. 1 c.p. in dosarul penal se va dispune clasarea. Pentru obtinerea despagubirilor persoana vatamata se poate adresa instantei civile. Despagubirile le plateste asiguratorul.
va multumesc !
Stiti si daca zilele fara dovada se contabilizeaza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vătămare corporală din culpă, a cărui soluționare întârzie din cauza lipsei analizelor de sânge ale victimei. cât mai poate dura, și ce aș putea păți? MarianPes MarianPes Acum 9 luni am avut in accident rutier, un pieton, fiind baut mergea linistit pe mijlocul unui drum cu 2 benzi pe sens, eu veneam pe banda 1, iesind din curba ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare din culpa Andrei29292 Andrei29292 Buna seara ! Acum cateva seri am avut si eu un incident. Ma intorceam spre casa si intr-o curba am pierdut controlul masinii, am intrat pe contrasens si am ... (vezi toată discuția)