avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere de inregistrare a componentei comitetului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere de inregistrare a componentei comitetului executiv al asociatiei de proprietari la judecatorie

Pe rolul instantei se afla cererea formulate de asociatia de proprietari ca prin incheierea ce se va pronunta sa se dispuna inregistrarea in reg. pers. juridice de la grefa judecatoriei compozitia comitetului executiv.Se anexeaza cererii si PV al AG a asociatiei in care a fost ales Cex. In Incheierea de sedinta , instanta constata indeplinirea conditiilor prevederilor art.8 alin.2 din Legea 230/2007,anexeaza dosarul la dosarul in care a fost acordata personalitatea juridica asociatiei si admite cererea dispunand inregistrarea "modificarilor" in registrul special al judecatoriei. " Modificari" din formularea dispozitivului se refera la statut ? Care ar putea fi interesul asociatiei de a initia acest demers?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 29 August 2018
asociatia de proprietari a solicitat modificarea structurii/com[ponenetei comitetului executiv fata de acea consemnata in statutul asociatiei de proprietari
Atat timp cat echipa manageriala a asociatieid e proprietari nu este aleasa pe viata,modificarile survenite in componeneta comitetului executiv nu este legal prevazut a se comunica instantei pentru modificarea statutului asociatiei de proprietari
Pentru acesta modificare operata in statut nu era necesar acordul a 2/3 din nr. proprietarilor membri ai asociatiei?
Numai pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel puțin 2/3 din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.

Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociației de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenți personal sau prin reprezentant legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte retragere din asociație și din calitatea de membru al cex CornelPop33 CornelPop33 Bună ziua, În situația în care am demisionat din poziția de membru al comitetului executiv al asociației de proprietari, iar apoi am făcut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Cerere modificare act constitutiv asociatie proprietari oanafusaru oanafusaru Buna seara,as dori sa stiu daca pentru a introduce in asociatia de proprietari,a carei administratora sunt,un bloc care apartine unei alte asociatii de ... (vezi toată discuția)
Schimbare comitet executiv asociatie proprietari Mihaela0215 Mihaela0215 Buna ziua, Pentru schimbarea componentei membrilor comitetului executiv (inclusiv presedinte) unei asociatii de proprietari, este necesara aprobarea din ... (vezi toată discuția)