avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore?

Daca ai un job full time de 8 ore si unu de 4 mai poti sa te angajezi part time si in alta parte pe 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 6 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul muncii nu limiteaza numarul de contracte individuale de munca pe care le poate incheia un lucrator. Conditia este sa se plateasca taxele si impozitele aferente fiecarul job in parte.
Poate fi o problema daca lucratorul se descurca cu timpul afectat pentru fiecare loc de munca in parte pentru a-si indeplini sarcinile de serviciu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, se mai poate incheia c.i.m. cu timp partial cu un nou angajator chiar daca mai aveti un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o ... carmen.manole carmen.manole Ne permite legislatia sa angajam o persoana full-time intr-o companie, cand acea persoana are deja job full time intr-o alta companie? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua ! daca lucrez full time ( 8 ore) ... Ali23.06 Ali23.06 Buna ziua ! Daca lucrez full time ( 8 ore) ca asistent medical , poate incheia un alt contract tot full time 8 ore la o firma unde voi fi agent de vanzari ... (vezi toată discuția)