avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire retrocedare

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, dar mai intai trebuie sa va povestec situatia de fapt. Voi incerca sa fiu foarte scurta si la obiect. Parintii mei s-au casatorit in 1963, Tata s-a mutat in casa parinteasca a mamei mele, ramasa mostenire de la parintii ei, au facut imbunatatiri si au avut impreuna 3 copii.Pe vremea lui Ceausescu, in 1975, ne-au demolat abuziv si ne-au dat un apartament cu chirie la bloc. In anul 1980 parintii mei divorteaza, doi copii ramanand la mama si unul la tata. In anul 2003 mama a facut cerere de retrocedare pentru terenul si casa de la curte, (nespunindu-i tatalui meu de care era despartita), care s-a solutionat si anul acesta a primit prima transa din bani, urmand sa mai primesca inca 4 transe pe parcursul a patru ani consecutivi. Intre timp, tatal meu a aflat de retrocedare si a zis ca are si el dreptul la jumatate din suma pentru ca, chiar daca au divortat , el a stat acolo si si-a adus contributia facand multe imbunatatiri la acea casa , Intrebarea mea este : are sau nu tatal meu dreptul la jumatate din suma ? Si daca da, banuiesc ca totul se va rezolva in instanta,nu? Adica va trebui s-o dea in judecatat pe mama, cerandu-si partea lui?
Va multumesc, astept un raspuns de la dumneavoastra! O zi buna!

Alte discuții în legătură

Impartire retrocedare anerol anerol Buna ziua, Am si eu o intrebare, dar mai intai trebuie sa va povestec situatia de fapt. Voi incerca sa fiu foarte scurta si la obiect. Parintii mei s-au ... (vezi toată discuția)
Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - nedespagubit Elisabeth58 Elisabeth58 Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT Multa sanatate va doresc tuturor! In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Mostenire incilcita vasi_gheorge_marin vasi_gheorge_marin eu VASI GHEORGHE MARIN nascut 5 091956 unicul fiu a lui vasi iosiv si ana tatal vasi florian decedat in 13 februarie 1963 bunic vasi iosiv decedar 1970 ... (vezi toată discuția)