avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT

Proprietar demolat/ expropriat de comunisti - NEDESPAGUBIT



Multa sanatate va doresc tuturor!
In anul 1975, tata si cu mine am fost mostenitorii testamentari ai bunicului meu prin care ne-a lasat gospodaria in indiviziune si parti egale (curtea de 2000mp + casa + șopronul + vita-de-vie + livada). Am fost la Notariat sa lamurim succesiunea, am primit Certificat de Mostenitor. Testamentul fusese intocmit cand eu aveam 16 ani, deci tutore a fost mama mea.
In anul 1979 m-am maritat si am plecat in alt oras. Aveam 20 ani.
In casa mostenita au ramas parintii mei si ceilalti 2 frati.
In anul 1980 au venit comunistii sa imi exproprieze parintii de la casa mostenita si mi-au zis ca le-au oferit 2 apartamente in vecinatate ( in primul apartament au locuit parintii + 1 frate, iar in celalalt un frate + sotia acestuia). Fratele care a primit apartamentul este preferatul mamei. Parintii mi-au spus ca cel de-al doilea apartament s-a oferit fiindca fratele cu sotia + copilul alcatuiau o familie si cica asa le-au dat de la Sfat (Primarie).
Dupa multi ani, aproape de Revolutie, am aflat intamplator ca au primit si o suma de bani reprezentand despagubire.
Eu, ca proprietar conform Certificatului de Mostenitor, nu am primit nimic.
Am ramas surprinsa si mahnita fiindca banuiam ca am fost pacalita de propria familie.
Dupa Revolutie, in baza legii 18/1991 am facut cerere pentru retrocedare impreuna cu tatal meu. Ni s-a eliberat o Adeverintă si ni s-a oferit un teren de 1500mp.
In anul 1993 tatal meu a decedat.
In anul 1997 m-a contactat mama deoarece trebuia facuta o alta cerere de retrocedare. Am facut acea cerere de retrocedare, impreuna cu mama mea (mama a facut in numele tatalui meu) si apoi am primit un alt teren de 1000mp. Dupa aceea a urmat sa primim un titlu de proprietate prin anul 2004.

Intreb si eu, nu cumva trebuia sa primesc apartament + despagubire in bani inainte de revolutie asa cum a primit celalalt proprietar, adica tatal meu, dupa ce ne-au demolat casa?

Am inteles de curand ca acele Adeverinte eliberate in anul 1991 nu au mai fost valabile dupa anul 1995 sau 1996 si trebuiau facute alte cereri. Cumva daca doar eu am facut cererea din 1998, ca proprietar demolat de comunisti, mi se cuvin doar mie terenurile din titlul de proprietate? Fratii mei s-au bucurat de banii din despagubire si de apartamente, mie nu mi-au oferit nimic fiindca eu eram maritata in alt oras.

Multumesc si numai bine! Doamne ajuta la toata lumea!

Alte discuții în legătură

Exproriere Dana44 Dana44 Buna ziua ! Bunicilor le-a fost demolată casa înainte de revoluție. Au primit in schimb un apartament. După decesul acestora nu a putut beneficia ... (vezi toată discuția)
De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere al unui apartament preluat în timpul comunismului? Silvia1945 Silvia1945 De unde pot solicita o copie de pe un contract de inchiriere a unui apartament, preluat in urma demolarii casei de comunisti? Bună ziua! O prietenă ... (vezi toată discuția)