avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț fără partaj. Ce drepturi are actuala soție ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț fără partaj. Ce drepturi are actuala soție a tatălui asupra apartamentului nostru?

Buna ziua părinții mei sunt divorțați de 23 de ani și între timp tatăl sa căsătorit cu acte, după 20 de ani soția la gonit de acasă și sa mutat la noi.. Aș vrea să știu dacă după moartea lui soția actuala are vreun drept asupra locuinței noastre..Mentionez că nu a divorțat .. Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARIA VIZITIU , Avocat 08:24, 11 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred că trebuie rezolvată această problemă, cel puțin printr-un divorț.

Dacă tot s-a întors și locuiește de 5 ani cu fosta soție (mama dvs.) atunci el ar face bine să divorțeze de actuala, spre a nu-i lăsa acesteia „plocon” 1/4 din averea lui (cota succcesorală a soțului supravietuitor) în timp ce dvs., în calitate de fiu, și mamei dvs. (cu care nu a făcut partaj după divorț) v-ar lăsa și o minunăție de proces cu actuala lui soție, în caz că el ar pleca pe Lumea Ailaltă înaintea ei și ea ar deveni soție supraviețuitoare.

Mă rog, există și șansa ca plecările pe Lumea Ailaltă să fie viceversa (să plece ea înaintea lui). Dar tot mi se pare aiurea să acceptați această situație.

Aceea care ar trebui să ia atitudine este mama dvs. Dacă nu voiește să-l slugărească până la sfârșit și tot ea și dvs. (fiul ei) să trebuiască să achitați „nota de plată” actualei lui soții, constând într-o optime din valoarea apartamentului. Este libertatea mamei dvs. să decidă cum crede de cuviință.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2018
romascanu, moderator
Mulțumesc frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal dvs ar trebui sa divorteze de sotia lui pentru a elimina orice neajuns ivit daca acesta ar deceda inaintea sotiei.
In situatia in care nu vrea sa divorteze, exista o a doua posibilitate, aceea de a incheia un act prin care renunta la jumatatea ce-i revine din apartamentul pe care l-a achizitionat impreuna cu mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu vrea să înfieze copilul actualei soții. care vor fi cotele de moștenire dacă face acest lucru? CocăT CocăT Buna seara! Suntem 3 frati. Parintii nostri au divortat in urma cu 2 ani. In prezent locuim intr-un apartament in capitala impreuna cu mama noastra. ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei tatalui Floryyn1983 Floryyn1983 Buna ziua! Mama mea a murit acum 7 ani iar tata s-a recasatorit de curand cu o femeie care incearca din rasputeri sa obtinaun loc unde sa isi petreaca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)