Buna ziua părinții mei sunt divorțați de 23 de ani și între timp tatăl sa căsătorit cu acte, după 20 de ani soția la gonit de acasă și sa mutat la noi.. Aș vrea să știu dacă după moartea lui soția actuala are vreun drept asupra locuinței noastre..Mentionez că nu a divorțat .. Mulțumesc
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu cred că trebuie rezolvată această problemă, cel puțin printr-un divorț.
Dacă tot s-a întors și locuiește de 5 ani cu fosta soție (mama dvs.) atunci el ar face bine să divorțeze de actuala, spre a nu-i lăsa acesteia „plocon” 1/4 din averea lui (cota succcesorală a soțului supravietuitor) în timp ce dvs., în calitate de fiu, și mamei dvs. (cu care nu a făcut partaj după divorț) v-ar lăsa și o minunăție de proces cu actuala lui soție, în caz că el ar pleca pe Lumea Ailaltă înaintea ei și ea ar deveni soție supraviețuitoare.
Mă rog, există și șansa ca plecările pe Lumea Ailaltă să fie viceversa (să plece ea înaintea lui). Dar tot mi se pare aiurea să acceptați această situație.
Aceea care ar trebui să ia atitudine este mama dvs. Dacă nu voiește să-l slugărească până la sfârșit și tot ea și dvs. (fiul ei) să trebuiască să achitați „nota de plată” actualei lui soții, constând într-o optime din valoarea apartamentului. Este libertatea mamei dvs. să decidă cum crede de cuviință.
Tatal dvs ar trebui sa divorteze de sotia lui pentru a elimina orice neajuns ivit daca acesta ar deceda inaintea sotiei.
In situatia in care nu vrea sa divorteze, exista o a doua posibilitate, aceea de a incheia un act prin care renunta la jumatatea ce-i revine din apartamentul pe care l-a achizitionat impreuna cu mama dvs.