avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL fara angajati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL fara angajati

Buna ziua, va supun problemei urmatorul lucru : am un SRL care nu are angajati. Platesc 16% la stat. Suntem 2 asociati, eu si partenerul meu. As dori sa stiu care sunt noile prevederi care trebuiesc indeplinite dupa aderarea la UE. Cifra de afaceri este sub 50 mil/an. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lidiahatos , utilizator 12:02, 14 Martie 2006
Stiu ca se lucreaza o noua legislatie a societatilor comerciale, dar pana se publica..........
Intr-adevar, monentan, se lucreaza la proiectul de modificare al Legii Societatilor Comerciale.

Pana in momentul aparitiei modificarilor ar fi bine sa lasati societatea asa cum este, eventual, daca stiti ca aveti probleme, incercati sa le rezolvati.

Daca nu va folositi de societate, cel mai bine ar fi sa-i suspendati activitatea.
Firma nu are probleme. Doar ca se incadreaza in legislatia de acum. Adica suntem 2 asociati, care suntem si administratori. Principalul domeniu de activitate este IT, in special software, pagini web. Acest lucru il facem noi, nu avem nevoie de angajati, momentan, deoarece nu avem activitate care sa ne depaseasca fortele. Sediul social este la unul de la noi acasa, nefiind obligati sa desfasuram activitatea doar in judetul unde avem firma, deoarece activitatea principala la noi se desfasoara pe internet. Cand spuneti suspendare activitate va referiti la inchiderea firmei?
Suspendare inseamna .... suspendare, nu inchidere. din cate stiu eu se poate suspenda activitatea unei firme pe o durata de 3 ani. Cel mai bine ar fi sa intrebati la Registrul Comertului, ei stiu sa va spuna pasii pe care trebuie sa-i urmati in caz ca optati pentru suspensare activitatii (vreodata). Dar, am mai auzit si ca, atunci cand veti dori sa va reluati activitatea este putin de stres pentru ca trebuie sa argumentati de ce doriti sa va reluati din nou activitatea (si aici ma refer la finante). Dar, repet, stiu astea din auzite.Cel mai bine stie un contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare microintreprindere de la 01,08.2017 solov solov Avand in vedere noile reglementari aparute, referitor la incadrarea microintreprinderilor, as dorii sa intreb daca se mai tine cont de nr. de pana la 9 ... (vezi toată discuția)
Bun in coproprietate un evidenta unei noi companii infiintate? radu_vasilescu87 radu_vasilescu87 Buna ziua, speta interesanta. Societatea A tocmai a cumparat o cota indiviza de 1/2 dintr-un imobil(inca nu a iesit extrasul de carte funciara). Cealalta ... (vezi toată discuția)
Administratori BMV BMV Se da un SRL cu 4 administratori persoane juridice. Unul dintre administratori suspenda activitatea firmei. Alt administrator vinde 100% din capitalul social ... (vezi toată discuția)