avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate?

Funcția de consilier local este incompatibila cu funcția de administrator la o societate comercială (SRL) care are asociat unic Consiliul Local?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 9 Mai 2018
Legea 161/2003
art.88
(1) Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități:
........
d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectiva;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate medina medina poate fi cumulată funcţia de consilier local cu cea de director al unui serviciu public cu personalitate juridică din subordinea consiliului local? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate pvs pvs Sunt consilier local si urmeaza sa fiu numit in functia de administrator la o societate comerciala de drept privat si interes local infiintata cf. art. 36 din ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea functiei de consilier local cu cea de membru al consiliului de administratie la clubul sportiv de drept public Covimi Covimi Cine imi explica si mie daca functia de consilir local este compatibila cu cea de membru in consiliul de administratie a unui club sportiv de drept public, ... (vezi toată discuția)