avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariilor

Buna ziua, eu am lucrat la o firma WSC EUROPA, mi-am dat demisia dar din pacate nu mai vor sa ma plateasca pentru perioada pe care am muncit, salariile la aceasta firma au fost date, dar eu nu l-am luat pt.ca nu vor sa mi-l mai dea deoarece mi-am dat demisia, din pacate nu sunt singura persoana care dupa ce si-a dat demisia nu a primit salariul am inteles ca au facut din asta o regula, suntem multe persona in aceasta situatie, deci sunt si foarte multe reclamatii la ITM din pacate nu s-a rezolvat nimic, ce alta solutie mai poate exista? vreau sa-i dau in judecata ma costa 100ron, am inceput sa ma intreb deja oare re rost sa-i dau in judecata voi reusi sa-mi recuperez salariul pe care mi-l datoreaza sau nu? pt.ca deja vazand ca nu s-a facut nimic pana acum dupa atatea reclamatii la itm nu mai am incredere in nimic.....multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:29, 29 Octombrie 2009
Singura solutie este sa actionati firma in judecata,conflictele de munca sunt scutite de taxa de timbru judiciar si fiscal si se judeca in regim de urgenta.In cererea de chemare in judecata puteti cere, pe langa drepturile salariale,ca firma sa plateasca cheltuielile de judecata (tineti orice chitanta sau bon doveditor) si plata daunelor materiale pricinuite in urma a cea ce vi s-a intamplat (sau daune morale).Sigur o sa castigati.
Bafta
Nu aveti cum sa pierdeti, veti obtine o hot.jud. favorabila, doar ca apoi va trebui probabil sa o puneti si in executare prin executor, banuind ca nu va va plati de bunavoie. Dar si cheltuielile cu executorul le recuperati tot de le angajator.
In litigiile de munca dovada trebuie sa o faca angajatorul.In cazul dvs. trebuie sa faca dovada ca vi s-a platit toate drepturile salariale care vi se cuvin si nu au cum sa faca aceasta dovada.Instanta ii va obliga la plata tuturor drepturilor banesti inclusiv onorariul avocatului (sa cereti acest lucru).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata buna ziua,am lucrat la o firmă de unde nu ... bogdan57 bogdan57 Chemare in judecata Buna ziua,am lucrat la o firmă de unde nu mi-am luat drepturile salariale. Am făcut petitie la ITM,a amendat firma si tot nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu mark_35 mark_35 Buna ziua, Lucrez ca agent vanzari si nu mi-am primit salariul din luna martie, de fiecare data cand deschid discutia , angajatorul motiveaza problemele ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor Elena89 Elena89 Buna ziua, Sunt angajata cu carte de munca, angajatorul imi da salariul foarte greu, tin sa mentionez ca mereu trebuie sa ma rog de el sa imi dea ... (vezi toată discuția)