avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sambata si duminica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sambata si duminica

Sunt asiatent medical intr-un camin de batrani de stat unde lucrez inclusiv sambata si duminica pt care nu sunt platita suplimentar,adica nu am prevazut nici un spor la salar,efectuez numarul de ore lunar,avand 2 zile consecutive de repaus saptamanal,dar pt zilele de sambata si duminica nu se acorda un alt drept,as dori sa stiu daca din punct de vedere legal e corect!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 10 Mai 2018
OUG 90/2017
art.8
Prin derogare de la prevederile art. 21 din Legea- cadru nr. 153/2017, în anul 2018, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Spor sambata duminica Adilica Adilica Daca nu este prevazut in contractul individual de munca nici un spor pt munca desfasurata in zilele de sambata si duminica si angajatorul nu doreste ... (vezi toată discuția)
Dacă în spital se plătește spor de sâmbătă-duminica? Marcator Marcator Ni sa precizat ca nu vom mai avea spor de sâmbătă duminica ori sărbătoare. Ca vom fi compensații doar cu zile libere. Precizez. Avem program de de luni ... (vezi toată discuția)