avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hpv carciloame, gama virală de ADN risc ridicat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hpv carciloame, gama virală de ADN risc ridicat de cancer. Aș dori ca persoana care m-a infectat să plătească pentru situația creată, și sa nu mai poată face alte victime

Buna Ziua. De curând am fost infectata cu Virusul HPV risc ridicat tulpini de ADN genotipuri 31,66,68. De curând am întâlnit un bărbat cu care am discutat tot ce era de discutat pe aceasta tema la care domnul mai spus ca nu are nici un fel de boala. Din păcate după câteva contacte sexuale normal ne protejat am avut ceva dureri pelvine tolerante dar m-au pus in garda și am fugit la doctor. Deși in Septembrie 2017 am făcut testul papanicolau nu am avut nimic iar acum in Martie la același test papanicolau m-au găsit cu aceasta infecție patogena HPV. Aducându-i la cunoștința actualului meu prieten acest lucru, nu a făcut nimic decât sa închidă contactul cu mine pe toate modalitățile. Deci acum inteleg ca domnul știa de infecție și atunci când am aflat ca ma infectat el încearcă sa fuga, și sa mai facă și alte victime. A-și dori ca aceasta persoana sa plătească pentru situația creată și sa nu mai poată face și alte victime. Ce ma sfătuiți sa fac ? Ce demersuri și unde sa ma adresez ?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 01:12, 14 Mai 2018
Va mulțumesc mult Doamna/Domnul Vane24 . Situația mea am clarificato foarte clar mai sus. Da am dobândit de la “actualul meu prieten “ virusul HPV . Clar este un virus care la bărbați in majoritatea cazurilor nu are simptome posibil dar vreau sa fiu bine înțeleasă că-s o femeie care lucrez in lumea medicală și mai mult de atât, știu foarte clar ca acest Virus se transmite doar prin contact sexuală mai mult sunt și cu analizele la zi. Iar la aflarea acestui diacnostic ca sunt infectata cu acest virus este normal ca i-am adus la cunoștința prietenului meu la care el a încercat sa piardă contactul cu mine să-l restricționeze, asta ma face sa inteleg ca era complet conștient de acest virus ! De acea am cerut aici o părere legat de partea legală. Ma repet este un virus care se transmite pe cale sexuală extrem de contagios in mare măsura pentru femei poate duce pana la CANCER ( si mi-se pare normal ca persoana in cauza sa plătească pentru aceasta problema inclusiv dacă era conștient de ia, pentru ca nu mise pare normal sa punem in pericol viața altei persoane asta numai a ne vede noi interesul, fie el și familiar ) și da face parte din gama Virus Veneric AND Boli cu transmitere sexuală , și dacă citiți pe internet acestea sunt : HPV, HIV. SIFILIS, CLAMIDIA, UREAPLASMA. Deci cred ca sunt extrem de explicita , pot spune ca am noroc ca lucrez și profesia îmi este in domeniul medical , pentru ca asfel am situația sub control , dar ma întreb câte femei au oportunitatea asta a avea situația sub contro ! Și din păcate intr-o situație de asta nu au supraveghere sau nu știe ce au de făcut și de la contaminarea infectei ajung in câțiva ani la Cancer ! Asta este strigător la cer, pentru ca punem in joc viața altor persoane de multe ori poate cu voie sau fără voie dar trebuie sa fim responsabili de oricare situație . Mulțumesc la toată lumea pentru sfaturi.
Mulțumesc mult pentru sfat Domnul Quartilq. Vorbesc din postura de 100% sigura, asta pentru ca am situația medicală subcontrol, și analizele mele confirma clar timpul de cand am fost infectata cu acest Virus , da aveți dreptate pe tema ca posibil sa se fie speriat ,asta sa încerc sa cred pe motiv cum ca nu ar fi știut ca are aces Virus ?! Dar cred ca orice persoana afla asfel de situație primul lucru pe care îl face este sa comunice sa sa găsească variante a clarifica cel puțin situația de sănătate a fiecaruiea, fapt care prietenul meu nu a făcut-o . Deci de asta spun aici ca dubiile mele sunt dure și ca o persoana care fuge de responsabilității asta ma face sa inteleg ca era conștient de situație și odată adusă in fata a fugit. Altfel nu imi pot explica. Va mulțumesc mult pentru sfat, Mai mult ca sigur va trebui sa plătească in fata legi cel puțin nu pentru mine cât săi ii fie clar ca de acum in colo cu persoanele cu care mai intra in contact sa fie obligat legal sa le transmită aceasta problema de care suferă.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti ca lucrati in domeniul medical, dar va lipsesc niste informatii de baza despre infectarea cu virusul HPV.

In primul rand, cam toata lumea are HPV :) Ok, o sa ziceti ca exagerez si poate ca asa o fi, dar concluzia am tras-o pe baza informatiei acesteia:
Se estimează că 80% din populaţia activă sexual, femei şi bărbaţi, se poate infecta cu HPV pe parcursul vieţii. Este cea mai frecventă infecţie virală transmisă sexual şi probabil cea
mai frecventă boală cu transmitere sexuală.

S-a discutat deja ca infectia cu HPV nu are simptome la barbati, cu exceptia aparitiei condiloamelor si negilor genitali, dar acestea sunt generate de tulpinile cu potential scazut cancerigen, or dvs aveti treaba cu celelalte, care, repet, nu dau simptome. Deci un barbat obisnuit, activ sexual, cu cel putin o partenera la activ, nu stie daca are sau nu HPV. Afara de faptul ca face genotiparea HPV (aceeasi analiza pe care ati facut-o si dvs), dar surpriza, se pare ca nu iese intotdeauna la analiza, chiar daca exista HPV-ul in organism. Asta fie pentru ca este in stare latenta, fie ca nu a fost prelevat corect sau din zona in care se gasea virusul (aceste informatii le am direct de la medici, care mi-au spus mai mult sau mai putin voalat ca analiza HPV la barbati e aproape ineficienta).

In aceste conditii, dvs va asteptati ca acel barbat sa stie ca are HPV si sa va informeze? Credeti ca vreun barbat se apuca sa faca de capul lui o analiza costisitoare (aprox 500 lei) care nu e deloc de rutina sau nedureroasa (presupune prelevarea din uretra, prin introducerea unei periute in capul penisului)? Asta eventual dupa fiecare contact sexual cu o noua partenera?

Adevarul e ca toata lumea are HPV. Si se da dintr-o veselie de la unul la altul. Asa cum dvs ati decis sa aveti relatii sexuale neprotejate, la fel procedeaza majoritatea oamenilor. Si nu, nu stau cu analizele in mana cand o fac.

Luati in considerare ca virusul poate sa fie si latent in organism si sa se activeze intr-o perioada cand sistemul imunitar este slabit. Afara de faptul ca ati fi fost virgina inainte de relatiile sexuale cu acest barbat, nu prea vad cum puteti dovedi ca nu aveati HPV inainte de a face sex. Poate doar daca aveti o genotipare HPV dinainte, dar dvs aveti doar un Papanicolau care arata leziunile pe care le provoaca un virus activ, nu poate dovedi in sine ca aveati sau nu HPV (repet, putea sa fie latent si sa nu aveti niciun fel de modificare celulara). Sincer, doctorul acela v-a cam spus ce vroiati sa auziti, dar daca e sa fim realisti, adevatul e ca nu se poate spune cu certitudine cand si de la cine v-ati infectat.

In ceea ce priveste platitul in fata legii, inteleg ca dvs nu veti mai avea relatii sexuale niciodata in viata? Pentru ca altfel, nu e cinstit fata de partenerul/-ii dvs si ar putea sa va dea si ei in judecata pentru ca i-ati infectat. Luati in considerare ca HPV-ul nu se vindeca, el ramane in organism toata viata si nu prea aveti de unde sa stiti cand e in stare latenta sau activ, in ideea ca ati avea relatii sexuale doar cand e in stare latenta, atunci existand sanse mai mici de infectare. Haideti sa fim seriosi! Luati-o ca atare, ati patit ceea ce patesc mii de femei, asta inseamna sa fii activ sexual, iti asum riscuri si cateodata pierzi. In loc sa urmariti barbatii prin instanta, mai bine aveti grija de dvs - controale regulate pentru a urmari modificarile celulare si un mod de viata sanatos pentru a ajuta sistemul imunitar sa lupte cu virusul. Stresul unui proces si urmarirea "vinovatului" nu ajuta deloc. Faceti pace cu dvs si cu cei din jur si concentrati-va pe ce e important acum.
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
QED, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac?-imbolnavire cu buna stiinta a partenerului ContSters177963 ContSters177963 Mesaj:Buna ziua. Numele meu este Mihalcea Andy si am 39 de ani.In primul rand as vrea sa mentionez ca am o fetita de 7 ani ce in urma despartiri de fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Lege hiv van_Blond van_Blond Buna ziua! As dori sa stiu daca conform legistlatiei Romaniei(codul Penal+codul Civil samd) sunt obligat sa divulg statutul meu hiv partenerilor cu care ... (vezi toată discuția)
Fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe urma ma parasit iuliandante iuliandante Fosta mea partenera ma infectat cu herpes genital si dupa o relatie de 3 ani ma parasit , pot sa o dau in judecata ? Stiu si cand si unde a contactat boala ... (vezi toată discuția)