avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după bunici, situație foarte complicată. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după bunici, situație foarte complicată. Vă rog frumos să mă lămuriți

Buna ziua,
Bunica mea a decedat in februarie anul acesta si trebuie sa facem succesiunea dupa ea, cât si după bunic, decedat acum 16 ani. A fost unchiul meu la Giurgiu si ia spus ce documente ii trebuie. Dar am o nelămurire, bunica mea a avut 2 copii, pe tatăl meu care a decedat in octombrie 2005 si care are 5 copii, dintre care unul a decedat si a fost divortat si ceilalți sunt in viata si pe unchiul meu care se interesează de succesiune. A fost in data de 8.05. 2018 in jud. Giurgiu sa se intereseze de acte si iau spus cei de la Giurgiu ca trebuie sa duca urmatoarele acte: copie certificat deces tatal meu, certificat de naștere și căsătorie, certificat de deces pentru fratele meu decedat si certificat nastere, si actul de divorț si de la mama mea, certificatul de nastere, copie buletin cat si succesiunea facuta dupa tatal meu pentru casa care au construit-o cand traia tatal meu care nu are nici o legatura cu locația pentru care trebuie facuta succesiunea si actele necesare pentru vanzare la bunici. Ba chiar ia spus ca actele noastre la copiii fiului decedat nu contează.
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:10, 10 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunile se dezbat în ordinea deceselor.
Prima este succesiunea bunicului.
Mostenitori sunt bunica (1/4) si tata+ unchiul (3/4 împreună, adică 3/8 fiecare).
A doua este moștenirea tatălui, care cuprinde 3/8 de la bunicul + alte bunuri dobândite împreună cu mama in timpul căsătoriei.
Nu e obligatoriu să dezbateti succesiunea pe tot (însă e recomandabil pentru că ulterior va trebui să o luati de la capat ca să obțineți un supliment). Puteti dezbate mostenirea doar pe 3/8 de la bunicul, daca asta doriti.
Mostenitorii tatălui sunt mama (1/4) si cei 5 copii (3/4 împreună, adică 3/20 fiecare)
A treia este succesiunea fratelui dvs, care cuprinde cota de 3/20 de la tata.
Inteleg ca fratele nu a avut copii, astfel că moștenitori sunteti dvs, ceilalți 4 frați (3/4, adică 3/16 fiecare) si mama (1/4).
Ar fi trebuit să fie și soția fratelui, dar cand a decedat fratele nu mai avea aceasta calitate, fiind divortati. De-asta a fost solicitată hotărârea de divorț.
A patra este moștenirea bunicii, moștenitori fiind dvs, nepoții de fiu predecedat (1/2, adică 1/8 fiecare) si unchiul 1/2.
S-au solicitat toate aceste documente pentru a stabili ordinea deceselor, cine pe cine moștenește si care cum ce calitate are fata de defunct/defuncti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)