avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Sentința judecătorească
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Sentința judecătorească

O sentinta definitiva obținută din România ce valabilitate are în Italia!? Eu cu fostul sot am divorțat în România... Copilul a rămas la el în Italia pentru a nu ii face rău copilului iar eu mi'am refăcut viața în România! Avem o sentinta și în Italia în care judecătorul anulează pensia alimentară dar pe asta din România apare ca eu trebuie să îi dau 100 de euro pensie lunar la al mic... Având în vedere salarile din România judecătorul din italia a anulat pensia alimentara cu consimțământul tatălui... Am decis sa ii trimit copilului pachete și sa merg în Italia sa îl vad de cateva ori pe an având unde sa stau acolo.... Dar tatăl refuza sa mi-l dea de cât după multe rugăminti și scandaluri amenințări etc.... Dacă eu îl dau în judecata în România și obțin o sentința cu drept de vizită... Vacanțe etc... Ce valabilitate o să aibe ea în Italia? De ce vreau în România? Deoarece nu îmi permit un avocat în Italia este foarte scump! Mulțumesc frumos și aștept răspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Daniel1900, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniel1900 , utilizator 12:28, 13 Mai 2018
In hotararea judecatoreasca din Italia nu este stipulat dreptul Dvs. la vizita? Pentru ce a fost deschis acel proces? Doar pentru anularea hotararii privind plata pensiei alimentare?
Hotararea judecatoreasca din Romania poate fi pusa in executare direct in Italia, deoarece ambele tari sunt membre ale Comunitatii Europene. Asta in cazul in care este stipulat acolo dreptul Dvs. de vizitare al copilului.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
În sentința din România nu apare drept la vizita... Iar în cea din italia apare... Dar apare un week-end da unul nu.... Plus 15 zile de vacanta în vara...! Deci dacă il dau în judecata în România pentru a cere un program de vizită ce sanse am să fie valabilă sentința din Romania în Italia! Va rog să mă sfătuiți.... Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara petrina_cristina petrina_cristina in urma divortului mama a castigat copilul, iar tatal are dreptul de al luat in week-end. insa ea nu-i da copilul acestuia si au fost momente cand nu la lasat ... (vezi toată discuția)
La 2ani si jumatate tatl copilului cere in instanta sa ia copilul la domiciliu doua week end-uri pe luna !!!!!! black_rosa black_rosa buna ziua. lamuritzi-ma si pe mine va rog. Copilul(o fetitza scumpik foc de 2 ani si jumatate) se afla de la varsta de 3 luni la mine(nu am fost casatoritzi ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor Ramona Manea 27 Ramona Manea 27 Buna ziua . As vrea sa ma ajutati cu o problema ... sunt divortata , in urma divortului s a stabilit un program de vizita a minorului, week end ul 1 si 3 din ... (vezi toată discuția)