avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit o lucrare de licență dar n-am primit-o. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit o lucrare de licență dar n-am primit-o. Se poate considera că e înșelăciune?

Buna ziua , din cauza panicii și stresului am încercat sa cumpăr un document stintific respectiv o lucrare de licenta , am primit o factura proforma de la societatea respectiva pe care am plătit-o la banca apoi urmând sa primea in 4 zile documentul , nu am promit nimic apoi Fiind amânat timp de doua săptămâni de pe o zi pe alta , neprimind nimic am solicitat firmei respective returnarea sumei plătite la care ei au fost de acord urmând să-mi returneze banii in 48 de ore , ca apoi sa fiu amânat in conținuare de pe o zi pe alta . In acest caz in care am achitat un serviciu nu am primit absolut nimic in schimb și operatorul ma amâna la nesfârșit , părerea mea este ca nu are nici o intenție de a-mi returna banii, se considera înșelăciune ?
Precizez ca am făcut reclamație la ANPC cu toate dovezile necesare ( factura proforma , depunerea bancară , Conversația scrisă mail/sms cu acesta in care am încercat sa rezolv amiabil ) dar a-și dori sa fac reclamație și la poliție . Nu sunt mândru de acțiunile mele și ca M-am apucat sa o scriu singur deja ,
Va mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cameliapad , utilizator 13:57, 16 Mai 2018
Gresit ! Eu tocmai iti vreu binele, pentru ca esti tanar si la inceput de drum. De fapt astfel de afaceri se fac cu facturi proforme iar cand primeai documentul, ranburs, faceai si plata, urmand factura finala. Niciodata pe net nu se fac plati decat cu "marfa" in mana. Magarii care ti-au facut asta, se bazeaza si ei pe faptul ca nu-i vei reclama din motinele descrise. Imi pare rau ca raspunsul, nu este cel pe care ai dori sa-l auzi. Si uneori ce doresti sa auzi nu e ce trebuie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Mai 2018
viorel55, utilizator
Perioada asta este destul de aglomerata. Ilegal sa pui pe altul sa iti scrie licenta, nu este din moment ce se pot constitui legal astfel de firme avand aferent cod CAEN. Ce scrie pe factura? Nu cumva scrie contravaloare servicii lucrare de licenta?
Unii ar trebui sa mai lucreze putin la limba romana ca o pocesc rau, atat utilizatorul, cat si cel care a deschis topicul. Si nu, nu sunt greseli ,,doar pentru ca am scris repede”. ;) bafta in viata tuturor sau ,,la toti”.
Buna ziua.
Ati scris: "... am încercat sa cumpăr un document stintific respectiv o lucrare de licenta , am primit o factura proforma de la societatea respectiva pe care am plătit-o la banca apoi urmând sa primea in 4 zile documentul ...", cat si " ... a-și dori sa fac reclamație și la poliție ..." ; "... se considera înșelăciune ? "
1. In mod cert facem vorbire despre " ... se considera înșelăciune ". Cu adevar, este o "inselaciune".
2. Este dreptul dumneavoastra de a formula o sesizare catre sectia de politie de care apartineti, specificand toate elementele mentionate in aceasta discutie, atasand in copie toate documentele de care dispuneti.
3. Pentru viitor, va sugerez sa achitati doar factura fiscala finala si DOAR la livrarea "bunului" solicitat si contractat.
4. Va rog, respectuos, sa ne comunicati deznodamantul acestui incident, neplacut pentru dumneavoastra (raspunsurile de la ANPC, Politie, etc ...). Experienta dumneavoastra conteaza. Nu am mai intalnit o asemenea situatie.
5. Succes.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Atâta timp cât nu ați depus acea lucrare la facultate purtând numele dumneavoastrâ, nu ați săvârșit nici o ilegalitate. Poate ați comandat-o să vedeți cum arată, poate vreți să vă lăudați cu ea la prieteni, părinți etc. Dacă nu vă recuperați banii ar trebui să depuneți plângere la poliție pentru înșelăciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune? alexandu823 alexandu823 Buna ziua tuturor. Recent am dat comanda pentru o lucrare de licenta pe un site. Am discutat cu respectivul ca lucrarea sa nu fie copiata, ci sa o faca chiar ... (vezi toată discuția)
Lnselatorie de la firma de webdesign miuv89 miuv89 Buna ziua, Sunt persoana fizica si am incheiat un contract cu o feirma de webdesign pentru realizarea unui website. Dupa ce am achitat suma prevazuta in ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de urmat în cazul unui contract ,care nu a fost respectat? cum îmi recuperez banii plătiți pentru o lucrare pe care nu am mai primit-o, și implicit nici banii pe care i-am dat.. Ela Popa Ela Popa In luna iunie a acestui an, datorită faptului că eram în criză de timp, am comandat pe siteul lucrări de licență.net,o lucrare de licență contra sumei ... (vezi toată discuția)