avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare la notar pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare la notar pentru succesiune

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Bunicul meu a decedat in urma cu aproape 2 ani, tatal meu, ( singurul copil), doreste sa faca succesiune dar a doua sotie a bunicului meu nu doreste sa o faca. Dansa sustine ca a divortat de bunicul meu de aproape 10 ani special ca tatal meu sa nu faca aceasta succesiune dar nu doreste sa se prezinte la notar. Tatal meu nu are decat o copie dupa certificatul de deces, se poate face ceva in aceasta situatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:37, 12 Mai 2018

CrisstinaB a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Bunicul meu a decedat in urma cu aproape 2 ani, tatal meu, ( singurul copil), doreste sa faca succesiune dar a doua sotie a bunicului meu nu doreste sa o faca. Dansa sustine ca a divortat de bunicul meu de aproape 10 ani special ca tatal meu sa nu faca aceasta succesiune dar nu doreste sa se prezinte la notar. Ea locuind acum in casa bunicului meu. Tatal meu nu are decat o copie dupa certificatul de deces, se poate face ceva in aceasta situatie? Multumesc!

Păi cu atat mai mult.
Fiind divortati, soția nu mai are nici un drept și implicit nu e necesară prezenta ei.
Tatăl dvs sa se adreseze unui birou notarial pentru documentele necesare si in functie de institutia emitenta poate obtine duplicate sau copii conforme cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Refuz de recunoastere a calității de mostenitor de catre actuala familie tatălui meu icpopescu icpopescu eu sunt fiul din prima căsătorie a tatălui meu care a decedat acum un an de zile, iar familia actuala refuza sa ma invite la masa ... (vezi toată discuția)