avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Lucrez în Italia, am un copil minor lăsat în grija ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Lucrez în Italia, am un copil minor lăsat în grija mamei mele, dar concubinul ei i-a dat afară din casă. Poate sistemul legal să mă ajute?

Am un copil minor lăsat in grija mamei dar fara procură si mama traieste in concubinaj cu un bărbat de mai bine de 3 ani. Am cumparat lucruri din strainatate si am purtat in casa lor...in plus sunt obligată
lunar sa plătesc suma de 100-150€pentru ca băiatul meu locuiește in casa lor. Acum portile sunt închise..copilul si mama dorm pe la vecini...actele si toate bunurile sunt sechestrate in casa. Voi mai putea recupera ceva?...copilul va mai putea avea un acoperis deasupra capului si dreptul la libertate,educatie,întreținere etc? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:18, 13 Mai 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata!

Cine este proprietarul acelei case?
Mama Dvs. sa mearga la Politie si sa depuna plangere impotriva concubinului. Banuiesc ca familia e mai importanta decat acesta. In momentul in care ati plecat din tara, chiar si fara procura lasata de catre Dvs, si-a asumat raspunderea de a se ocupa de cresterea si educarea acestuia. In acelasi timp, Dvs. ar trebui sa mergeti in tara si sa vedeti care este situatia. Pana la urma copilul este al Dvs. si trebuie sa va ocupati de el. Nu poate sta prin straini, iar Dvs. sa ne intrebati daca va avea dreptul la un acoperis deasupra capului, la educatie si la o copilarie linistita. Sunteti mama lui si trebuie sa va preocupati de toate aceste aspecte. Mie mi se pare normal ca ati trimis bani pentru copil in tara, acest fapt nu reprezinta o "obligatie", ci o datorie in calitate de mama.
Prin urmare, sfatul meu este sa mergeti acasa si sa luati o decizie in ceea ce priveste copilul. Iar mama sa faca plangere penala impotriva concubinului pentru sechestru de bunuri, in cazul in care casa este a acestuia. Va trebui sa dovediti ca bunurile au fost trimise de Dvs. in tara.

Dar, ma repet, copilul trebuie sa fie prioritatea numarul 1 pentru Dvs. Au fost destule cazuri de copii (lasati in grija bunicilor )ai caror parinti lucreaza in afara tarii si care au ajuns in centre de asistenta sociala.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Casa apartine concubinului . Mama nu detine locuinta proprie,in momentul in care îmi iau băiatul de acolo ar trebui să mă ocupau de ea,practic sa o întrețin eu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era de asteptat. Cum ati lasat copilul acolo in acest caz?
Asa cum mama s a ocupat de copilul Dvs. pana acum, v-a trebui sa gasiti o solutie. Ori ii aduceti in Italia si mama isi gaseste un loc de munca sau le inchiriati un mic spatiu pentru a trai decent. Nu lucreaza mama?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama nu lucrează ,nu a mai lucrat niciodata si din pacate nu are nici dorința de a se întreține asa cum ar fi normal. De aceea eu voi face ce va fi mai bine pentru copilul meu. La nevoie il iau cu mine si renunț la toate celelalte lucruri. Mai bine întrețin unu decat trei. O solutie voi gasi doar ca voiam să stiu dacă hârtiile de la western union sunt acceptate ca probă in tribunal. Lucrurile bune tin sa cred ca se efectuează pe cale legală
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur ca da. Este o dovada ca ati trimis bani in Romania, dar in acelasi timp e posibil sa fie considerati ca fiind trimisi pentru intretinerea copilului si a mamei, nu neaparat si pentru concubinul acesteia. Mai sus am facut referire la dovezi privind bunurile trimise din Italia in Romania si despre care ati spus ca au ramas in casa concubinului.
In ceea ce priveste binele copilului, decizia Dvs. mi se pare foarte corecta. Aici in Italia se va adapta usor si il veti integra in colectivitate. Important este sa invete limba si aici Dvs.puteti contribuì mult, vorbindu i in limba italiana cand sunteti acasa. Astfel il veti stimula sa invete mai repede.
Bafta!
In bocca al lupo!

Alte discuții în legătură

Violenta verbala si fizica. L. A L. A Bună ziua. As dori sa va adresez o întrebare.. Eu am 18 ani, locuiesc în Italia de 2 ani, locuiesc cu familia (Cei doi unchi, mama, cele doua surori minore ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor la tata alinavor alinavor Tatal copilului se lupta in instanta sa obtina custodia copilului.Va rog sa imi ziceti daca are vreo relevanta pentru castigarea procesului daca depun la dosar ... (vezi toată discuția)
Mama plecata in italia in proces cu concubinul pentru stabilirea domiciliului stabil al minorului de 4 ani si pensie alimentara. angelicass angelicass Sunt plecata in Italia la munca am un minor de 4 ani care locuieste cu parinti mei acolo unde am si eu domicililul stabil,am introdus actiune pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)