avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor la notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor la notariat

Buna seara
As dori sa stiu daca pentru divortul la notariat ce implica si minori este necesara sau obligata efectuarea anchetei sociale pentru minor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anabianca5 , utilizator 18:03, 15 Mai 2018
Da, este necesar si obligatoriu sa se incheie o ancheta psihosociala.
Dar este posibil divortul la notar cand sunt implicati si minori ?
Da, este posibil. In cadrul procedurii parintii trebuie sa hotarasca de comun acord adresa la care va locui minorul, programul de vizita al celuilalt parinte si cuantumul pensiei alimentare. Asupra acestor elemente se pronunta si autoritatea tutelara prin ancheta psihosociala. Daca minorul are 10 ani impliniti el trebuie audiat si de notarul public. Divortul amiabil cu minori rezultati in timpul casatoriei nu poate fi incheiat la starea civila ci doar la biroul notarial.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor in italia dupa divort Sylvester007 Sylvester007 Buna ziua, Parintii minorului sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama sa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord NonaFurnica NonaFurnica Conditii generale pentru divortul la notar cand exista un copil minor (vezi toată discuția)
Divort cu minori Bibi2008 Bibi2008 Buna ziua. Am convenit cu sotul asupra divortului notarial, avand si copii minori. Sunt ingrijorata in privinta unui singur aspect, cel al anchetei ... (vezi toată discuția)