avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme electricitate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme electricitate

Buna ziua. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum anume pot sa procedez in urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un imobil la curte impreuna cu fratele meu. Casa am impartit-o printr-un zid intre camerele noastre, eu fiind casatorit. Avem un singur contor la lumina,insa doar eu platesc. Intrebarea mea este urmatoarea : Ma pot separa cu contorul, fiind lumina pe numele meu? Succesiunea nu am dezbatut-o dupa moartea tatalui,casa fiind pe numele lui. Doar energia electrica figureaza pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:15, 18 Mai 2018
Dezbateti succesiunea faceti iesirea din indiviziune
Bună ziua. Intrebati la Electrica, ENEL sau cine vă furnizează electricitarea despre posibilitatea montări unui contor separat, cu separarea instalației electrice...Am auzit de posibilitatea asta la un prieten dar nu știu exact despre ce e este vorba...poate vă lămuresc ei. Mulțumesc.
Urmeaza sa fac si succesiunea insa mai urgent este cu electricitatea. Cu succesiunea este mai dificil si mai costisitor deoarece sunt doua case pe numele tatalui meu decedat. Ei nu au platit impozitul o perioada lunga de timp acum ajungand la valoarea de 10.000 ron. Ma gandesc ca tot eu va trebui sa achit. Pentru asta as dori momentan sa rezolv cu energia electrica ,urmand sa strang banii necesari pentru iesirea din indiviziune

ynocentta a scris:

Dezbateti succesiunea faceti iesirea din indiviziune

Fara succesiunea facuta nu veti putea incheia contracte de furnizare energie electrica, separate.
Va trebui sa obtineti si aprobare pentru bransament individual plus contor separat. Conteaza si modul cum este realizata in casa, alimentarea cu energie electrica. Poate fi necesara si separarea prin cabluri, tablouri de forta si iluminat, etc.
Energia electrica este pe numele meu. Insa doresc sa imi platesc strict consumul meu. De asemeni contorul se afla tot la mine. Cum pot proceda ?

Alte discuții în legătură

Donatie fara transcriere contract de curent anapopana anapopana Buna ziua. X a primit prin donatie o casa, unde a pus un contor de curent. Contractul cu electrica a ramas pe numele donatorului. Acesta din urma a murit, ... (vezi toată discuția)
Contoare separate curent electric HeheXD HeheXD Buna ziua,am o problema la care nu gasesc un raspuns.Locuiesc intr o casa cu chirie(de la stat),casa este inchiriata pe numele cumnatei mele.Anterior,casa a ... (vezi toată discuția)
Angajare avocat sau electrician autorizat? Adrian Serban Adrian Serban In calitate de presedinte al unei Asociatii de Proprietari localizata central, am constatat ca avem un consumator ilegal, care se incalzeste electric in ... (vezi toată discuția)