avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort romanca de un grec cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort romanca de un grec cu un copil minor

buna ziua...eu sut casatorita in grecia cun un cetatean grec si avem un baietel de 6 ani...grecul se poarta foarte urat cu noi inclusiv cu copilul...in momentul de fata suntem in romania (eu si copilul pt preschimarea buletinului meu) vreau sa intentez divortul de aici pt ca acolo imi este foarte frica de el si nu cred ca as castiga copilul pentru ca el are cunostinte... problema este ca eu aici nu am un domiciuliu stabil pt ca nu am casa sau ceva pe numele meu...iar copilul este cetatean grec. Ce sanse sunt ca eu sa castig custodia copilului!!??? Mentionez ca nu imi da voie sa lucrez si nici el nu are un serviciu....are un unchi pe care il mananca de bani...
Cel mai recent răspuns: androne georgiana , utilizator 15:22, 14 Mai 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, puteti, mai ales ca sunteti in Romania, sa deschideti actiunea de divort in tara.
Nu trebuie sa detineti neaparat in proprietate un imobil. Puteti face dovada domiciliului si cu un contract de inchiriere.
Oricum instanta competenta este judecatoria sectorului 5 Bucuresti, pentru solutionarea divortului dvs.
Din păcate, trebuie să introduceți divorțul acolo, e aplicabilă legea statutului unde ați avut ultima reședință comună!
Dacă este însă soțul de acord, puteți obține desfacerea căsătoriei în România, la Jud Sect 5!
Va multumesc pentru raspuns!! Eu vreau doar sa ramana copilul cu mine pt ca si el este foarte traumatizat de tatal lui...iar de cand suntem in tara aici nici nu a vrut sa vorbeasca cu el..
El nu ar fi de acord cu divortul...si daca as intenta sa bag divortul acolo as pierde sigur copilul...el vrea copilul doar ca sa ma tina pe mine acolo...este in stare de orice..ultima oara cand ne-am certat..a scos pusca si ma amenintat..iar de cele mai multe ne da afara din casa...eu sunt singura acolo si daca as incerca sa fac ceva...ar fi in stare de orice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea aplicabilă este, indubitabil, cea străină.
Pentru a intenta însă acțiunea la Js5 ar trebui să dovedim că legea străină admite divorțul în condiții restrictive, motivând în fapt că ar fi greu de obținut acolo.
Se poate încerca dar nu este o speță ușoară, ar fi recomandabil să luați legătura cu un avocat bun.
Cu stimă!

Alte discuții în legătură

Casatorie nedeclarata Cristina cosmina Cristina cosmina Buna seara acum 5 ani m am casatorit in Grecia cu un cetatean grec,in urma casatoriei a rezultat in baietel de mai bine de 3 ani ne am despartit si suntem Inca ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare si autoritate parinteasca exclusiva irinatracy87 irinatracy87 Buna ziua tuturor, Eu si fostul meu sot cetatean american am divortat si avem impreuna un baietel de 5 ani. Situatia e complexa dar o voi simplifica pe ... (vezi toată discuția)
Urgent - acuzație de răpire internațională de minor Roxanakayan Roxanakayan Buna ziua In anul 2015 m am căsătorit cu un cetățean iraqian , căsătorie efectuată in Romania si am plecat amândoi in Uk . In urma căsătoriei cu ... (vezi toată discuția)