Donatia de apartament trebuie deckarata la primarie? Am avut nevoie de un certificat fiscal pe numele mamei ( tatal decedat de 7 ani), dar la primarie mi-au cerut actul casei pt ca aparea numele tatălui. In 2004 ei au facut act de donatie ka motar pe numele meu cu dreptul de a locui pana la moarte. Cand am dus actul la primarie au zis ca trebuia declarat din 2004 si ca voi fi sancționată. Este posibil?
Buna ziua,
Da, asa este. Orice proprietate dobandita se declara la primarie pentru a se deschide rol fiscal si pentru plata impozitelor aferente.
Dar, daca parintii dvs. au continuat sa plateasca impozitele aferente apartamentului si dupa incheierea donatiei atunci nu veti mai putea fi obligata la plata acestora din urma.
Sanctiunea pentru nedeclararea bunului la primarie pentru a plati impozite si taxe pe acesta, ar in acest caz minora.
Act de donatie locuinta
neluv
Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum un an au facut si el si sotia ... (vezi toată discuția)
Donatie locuinta
neluv
Apartamentul tatalui meu a fost dobandit in timpul casatoriei prin cumparare.(din vanzarea casei lui si el este recasatorit) Acum trei ani, au facut si el si ... (vezi toată discuția)
Donatie
neluv
Tatal meu si sotia lui mi-au facut act de donatie pe locuinta lor. Ambii au devenit proprietari prin schimb de locuinta si vanzare a casei care era a mamei ... (vezi toată discuția)