avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este necesar acordul vecinilor pt inchiriere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este necesar acordul vecinilor pt inchiriere apartamentului?

E nevoie de acordul vecinilor ( locuiesc la curte comuna) pentru a-mi inchiria apartamentul?multumesc
Cel mai recent răspuns: Teo-Tea , utilizator 10:42, 19 Mai 2018
Deoarece locuiti la curte comuna, probabil ca apartamentul dumneavoastra nu face parte dintr-o asociatie de proprietari. Sau sunteti infiintati in asociatie proprietari ?
Nu e asociatie de proprietari ,mai sunt doar 2 familii.dar in dicutie cu o vecina i-am spus ca doresc sa -mi inchiriez apartametul.,la care d-na mi-a raspuns ca am nevoie de acordul vecinilor deoarece chiriasiii pot face galagie. .E posibil sa se ceara asa ceva?
Va dau un raspuns fata de ceea ce cunosc eu. Deoarece nu sunteti parte dintr-o asociere de proprietari, inseamna ca nu va supuneti legii asociatiilor de proprietari. Insa va supuneti celorlalte legi. Daca inchiriati un imobil in principiu ramaneti responsabil de toate spetele ce vor continua sa priveasca proprietatea, uneori chiar peste eventuale atribuiri , catre chirias, prin contract, a unor responsabilitati . Contract cu chiriasul trebuie sa incheiati si mai trebuie sa il si declarati la fisc !!!!! Insa , daca vor demonstra rele comportamente in relatia cu vecinatatile in mod clar chiriasii vor fi trasi direct la raspundere. Insa vecinii pe dumneavoastra vor ramane suparati ! :) Va recomand si sa intrebati un avocat deoarece nu am nici cea mai mica idee cum trebuieste facut, daca viitorul chirias va fi o persoana juridica. La o asociatie de proprietari inchirierea catre o persoana juridica se face cu acordul vecinatatilor directe .
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
Aurelian Buharu, utilizator
Multumesc !,am mai primit un raspuns si nu e necesar acordul vecinilor..Normal ca inchirierea se v-a face cu contarct declarat la fisc. pt siguranta mea ,Cei galagiosi si rau intentionati sunt chiar vecinii de deasupa mea cei care ,ar vrea sa pun lacatul si atat. multumesc inca odata pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier ... Sbalcanu Sbalcanu Buna ziua, In cazul inchirierii unui apartament in regim hotelier (AirBnb, Booking, sau prin oricare alta firma) este necesar acordul vecinilor? In blocul ... (vezi toată discuția)
Sunt chiriaș. cine răspunde de ce se întâmplă în apartament atunci când vine poliția la ușă ? Andrei_1989 Andrei_1989 Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ... (vezi toată discuția)
Este adevărat că un chiriaș cu contract înregistrat la fisc ... Mariana D. Mariana D. Este adevărat că un chiriaș cu contract înregistrat la fisc are cam aceleași drepturi ca și proprietarul, sigur, exceptând faptul că nu este ... (vezi toată discuția)