avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
LIVE, ACUM (499 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum servitute - amenajare de catre primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum servitute - amenajare de catre primarie

Buna Ziua. Locuiesc in Chiajna si doresc sa adresez si eu o problema asupra drumului de servitute. Pe strada unde stau, locuiesc cca 17 familii. Toate iesirile sunt pe un drum de servitute lat de 4m si lung de cca 230m, aprobat de primarie la momentul lotizarii (sper ca e termenul potrivit). Recent am vrut sa il amenajam noi din banii nostrii si am observat ca este foarte scump. Am fost la primarie sa intrebam daca exista vreo posibilitate sa il amenajeze ei si dau din umeri in sensul in care nici nu zic NU nici DA. Ei zic ca in lege se precizeaza ca un drum nu poate fi mai mic de 7m si nu au cum sa preia un drum care nu inedplineste aceasta cerinta. Acum intrebarea este: in cazul in care toti vecinii cedam drumul catre primarie, exista vreo lege care sa ii oblige sa il amenajeze, chiar daca are 4m latime? Daca ne constituim Asociatie, avem vreo sansa in instanta de a ii forta sa faca asta?Am mai tot intrebat si ma trimit la Codul Civil sa il citesc. Eu banuiesc ca e ceva acolo de care ma pot agata doar ca are 40 de pagini si mi-ar lua ceva timp sa-l citesc si sa-l interpretez. Va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Cum sunt reglementate alipirile(supralargirile) de servitute? 0722567891 0722567891 Locuiesc pe o servitute cu lățimea de 4 ml,iar vis-a-vis s-au construit alte 2 case care s-au alipit la servitute mea(nu stiu dacă au si aprobari) si au ... (vezi toată discuția)
Primaria poate prelua drumul de servitute fara accept? manead manead Buna ziua, As dori sa va prezint un aspect valabil in cazul meu: pe drumul nostru de servitute primaria a venit prin iarna si a montat iluminat public. Fara ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)