avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contractul de intretinere sau testamentul
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contractul de intretinere sau testamentul

Daca imi fac un contract de intretinere sau testament si duc batrana la un azil mai sunt obligata sa ii platesc diferenta de contributie?
Cum adica "Daca imi fac un contract ... sau testament"? Va faceti singura un contract? Si in locul co-contractantului cine semneaza? Despre testament nu mai spun, acesta este un act unilateral, deci nu aveti cum sa vi-l faceti dvs.
Daca faceti un contract de intretinere cu batrana, trebuie sa respectati contractul.
Intretinerea presupune asigurarea subzistentei intretinutului.

Contractul de intretinere, este , de principiu, cu titlu oneros.

Prin urmare, in virtutea contractului perfectat , dumneavoastra, ca intretinator, trebuie sa asigurati bunuri destinate subzistentei si servicii persoanei intretinute.

In caz contrat, sanctiunea este rezolutiunea contractului de intretinere, sanctiunea care intervine in cazul neexecutarii culpabile a contractului incheiat.

Aceasta poate fi ceruta in instanta de persoana intretinuta, precum si de succesori, dupa decesul acesteia.

Contactul de intretinere, cata vreme este valabil incheiat, produce efecte juridice .( acesta nu poate fi calificat drept donatie deghizata cata vreme intretinerea este efectiv prestata ).

In cazul lipsei intretinerii, contactul este prezumat a fi o donatie deghizata, daca a fost perfectat cu un succesori rezervatar .( clasa succesorilor rezervatari este cuprinsa din sot supravietuitor, descendenti , precum si parinti ).

Testamentul este un act cu titlu gratuit, mortis causa, care poate fi desfiintat de catre instanta daca lezeaza rezerva succesorala a mostenitorilor rezevratari, sus enumerati.


Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Cioaca Nicoleta Cioaca Nicoleta Buna Ziua,De aproape 2 ani de zile am incheiat un contract de intretinere cu bunica mea care are 2 fice si alti 3 nepoti,eu sunt nepoata ei din partea fiului ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare EugenIoja EugenIoja Buna seara.Ma numesc Eugen Ioja si v-as ruga sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez.Despre ce e vorba:am o matusa care detine o garsoniera.Dorinta ei este ... (vezi toată discuția)
Testamentul unei persoane fără copii. este aceasta varianta cea mai avantajoasă pentru testator și beneficiar? ContSters454169 ContSters454169 Buna ziua ,imi puteti spune daca o persoana singura ,fara copii poate lasa mostenire tot ce are prin testament unei alte persoane care se ofera sa ajute in ... (vezi toată discuția)