avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Paleti de lemn
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Paleti de lemn

Buna ziua. Referitor la paletii de lemn , am urmatoarea situatie:
Se achizitioneaza materie prima pe paleti , prin import.
Dupa realizarea produsului finit, acesta se trimite la export pe acei paleti, care sunt reutilizati. In plus, suplimentar,se cumpara de pe piata interna paleti, pentru a asigura necesarul, tot pentru exportul produsului finit.
In concluzie, nimic nu ramane pe piata interna.
Trasabilitatea paletilor se tine concret ca si cantitate/ intrari/iesiri.
Ce anume, si daca ar trebui declarat la AFM, d.p.d.v al paletilor?
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 15:05, 17 Mai 2018
Marile "gauri" gestionare provin deseori din managementul incorect si superficial al ambalajelor. Evidenta ambalajelor, uneori foarte scumpe, se tine obligatoriu CANTITATIV-VALORIC la pret de achizitie si pe Cont Contabil distinct fata de marfa (ct381). Ambalajele distruse, pierdute sau neconforme se scad din gestiune pe baza de Proces Verbal si Bon de Consum. Ambalajele care sunt recirculate se factureaza la terti la valoarea de inventar odata cu trimiterea marfii si se refactureaza in rosu (cu minus) atunci cand acestea sunt returnate. Diferentele se incaseaza dela client.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune paleti lemn reutilizati ALKOR ALKOR intrebare: paletii achizitionati ca paleti reutilizati, la punerea pe piata interna cu produse ambalate se declara ? (vezi toată discuția)
Gestiune ambalaje reutilizabile ALKOR ALKOR Buna ziua ! Legat de gestiune ambalajelor am urmatoarea intrebare: 1. in cazul unei firme care importa ,materie prima transportata in ambalaje reutilizabile ... (vezi toată discuția)
Declarare afm paleti DragosMocanu DragosMocanu Buna ziua, Paleti care vin din import cu materie prima si care pleaca la export cu produs finit, trebuie sa ii declar la AFM ca si ambalaj introdus pe piata ... (vezi toată discuția)