avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Documente ce atesta plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Documente ce atesta plata salariului

Buna ziua, intrebarea mea edte urmatoare , mie ca angajat salariul.mi se vireaza intr-un cont bancar, fara a semna vreun act ce atesta acest lucru, eu vreau sa stiu, daca pot cere angajatorului meu un document care sa ilustreze ca si-a indeplinit toate contributiile in ceea ce priveste plata salariala ...si daca prin lege el este obligat ca eu sa semnez vreun stat de plata, fluturas..etc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 17 Mai 2018
Discutia s-a mai purtat. Semnarea Statului de Salarii ar trebuii sa fie obligatorie indiferent de modul in care se face plata Restului de Plata. (cash sau card) Este singurul document care justifica modul de calcul al salariului.
Va multumesc pentru raspuns, dar o fisa/adeverinta fiscala nu as putea cere in acest caz? Si daca raspunsul este "da" unde ar trebui sa ma adresez pentru aceasta?
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu exista o asemenea fisa ! Daca contributiile, retinute la sursa, sunt sau nu platite nu puteti afla si nici nu va intereseaza. Daca dumneavostra sunteti raportata in ReviSal ca angajat, drepturile dumneavoastra sunt depline, indiferent daca angajatorul a platit sau nu contributiile. Aceasta verificare o face numai organul fiscal. Parlamentul promisese, ca neplata contributiilor retinute la sursa, vor fi tratate precum cazurile penale, dar promisiunea a murit pe drum.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
viorel55, utilizator
Nu este obligatorie semnarea statului de plata în situația în care salariul se plătește prin virament bancar.
Dovada se face prin ordinul de plata.

1. Orice persoana fizica cu domiciliul in Romania poate sa verifice online, pe site-ul ANAF, daca angajatorul a raportat sumele realizate de salariat pentru sanatate (c.a.s.s.), contributia la casa de pensii, somaj.

AvocatNet.ro va prezinta un scurt ghid referitor la obtinerea acestui document prin intermediul Spatiului privat virtual.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi va plătit asigurarea de sănătate, puteţi verifica acest lucru online
[ link extern ]

Dacă angajatorul este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: „Persoana selectată este asigurată”

3. De asemenea,incepand cu data de 01.04.2001 puteti solicita Casei de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata marsta marsta 1. Buna ziua, in cazul in care angajatorul imi plateste cash desi i-am dat cont bancar, dar eu nu semnez nici un stat de plata nici vreo dispozitie de plata ... (vezi toată discuția)
Stat de plata Ionel1967 Ionel1967 Este normal sa nu semnez stat de plata sa nu văd ce sa întâmplat cu banii care mi se cuvin și dacă sau plătit datoriile către stat ce pot face în ... (vezi toată discuția)
Dovada platii salariului si obligatiile la stat Adriana68 Adriana68 Sunt angajata de 5 ani la o firma care nu mi-a dat niciodata sa semnez statul de plata, nu mi-a dat fluturas si nici macar nu mi-a comunicat faptul ca s-a ... (vezi toată discuția)