avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorarii de succes
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorarii de succes

va rog sa imi rasp daca ati mai intalnit cazuri in care se cere pe calea unei actiuni separate in instanta recuperarea on de succes date avocatiulor, si daca da care e temeiul juridic al unei astfel de cerer.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 17:20, 30 Octombrie 2009
nu am auzit, de regula onoraril de succes se plateste sau nu la finalizarea cauzei in functie de succes/in.... chiar sunt curioasa care ar fi temeiul legal, pt ca av. are obligatie de diligenta nu de rezultat......
ideea e urmatoarea:
-clientul da avocatului onorariul de succes in cazul castigarii cauzei in baza anexei la contractul de asistenta juridica
-acum, clientul vrea sa se indrepte impotriva debitorului din actiunea castigata pentru a recupera si on de succes


se poate?
onorariul de succes este o chestiune foarte buna atat pentru avocati cat si pentru clienti, dar, asa dupa cum se numeste, este de succes si succesul in mod normal e dat, sau afli de el, doar dupa pronuntarea instantei.Cum ai putea sti oare ce solutie v-a pronunta instanta pentru a cere si depune la dosar pretentia si dovada cheltuielilor de judecata, inclusiv onorariul de succes..:rolleyes:Desi onorariul de succes, asa cum afirmam mai sus, este o chestiune foarte buna si de folos, nu cred ca aceasta suma poate fi recuperata de client dupa proces.
Personal nu am intalnit, dar...mare este gradina si nici cu legea nu mi-e rusine:D...cateodata!
Daca baza legala nu este una contractuala (nu putem sti ce scrie fiecare parte in contractele incheiate, fie ele si de asistenta si reprezentare avocatiala) si nici una delictuala (998 C.civ.) nu prea poate fi, atunci, bietul judecator poate admite cererea, macar datorita prevederilor art.3 C.civ., iar ulterior admiterii actiunii, va lamuri (sau nu) prin hotararea data, pe baza probelor existente (sau nu) la dosar, orice...persoana (era sa scriu nebun :P)...Azi chiar am chef de glume...
Hmmm....Asta cred ca se poate in baza art. 998 C.civ. coroborate cu prev. art. 274 C.pr.civ., considerind ca si plata onorariului de succes a fost o cheltuiala determinata de fapta culpabila a debitorului rau-platnic.

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata dana_ludmila dana_ludmila Obiectul dosarului - drepturi banesti (litigiu de munca). La instanta de fond am pierdut. Am castigat in recurs si am solicitat si cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)