avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda rovinietă: eu nu mai locuiesc la adresa din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda rovinietă: eu nu mai locuiesc la adresa din buletin în urma vânzării, deci nu am primit PV. Credeți că am vreo șansă la contestație?

Va rog, un sfat.
Asrazi 18.05.2018 am primit un mail de la circa financiară sector 3 cum ca figurez cu o amenda către CNAIR, conform unui proces verbal nr x din 16.01.2018...
Mărturisesc ca am o bănuială despre ce moment este vorba, când as fi circulat fără, dar pe de alta parte, eu nu mai locuiesc la adresa din buletin în urma vânzării, și astfel nu am primit nici un proces verbal.
Dacă l-aș fi primit, as fi avut șansa să plătesc amenda la jumătate... As fi putut studia dacă este semnat de agentul constatator, data la care a fost întocmit... Etc
Credeți ca as avea șanse sa fac contestație pe motiv ca nu mi-a fost înmânat procesul verbal prin posta cu confirmare de primire sau măcar așa cum am fost anunțat astăzi, prin mail?
Măcar sa fii putut plăti la jumătate din valoare....
Menționez ca de ieri am și buletin de Ilfov, deci o eventuală contestație at trebui sa o fac la tribunalul Ilfov din Buftea?
Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:55, 22 Mai 2018
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Din ce am înțeles, pv-ul se comunica prin scrisoare recomandata iar în cazul în care persoana nu este găsită acasă, se lipește un document de înștiințare pe ușa la adresa din cartea de identitate sau mai precis din talonul mașinii...
Am înțeles bine?
Să cer deci dovada ambelor căi de comunicare?
Mulțumesc anticipat!

Cabinet Avocat Cecilia Angheluta-Barsan a scris:

aveti dreptate din punctul acesta de vedere, ce puteti face este sa promovati totusi contestatia, sa cereti sa va fie prezentat acest PV in instanta impreuna cu dovezile de comunicare, iar in situatia in care apare ca nefiind comunicat prin posta, recomandat, puteti cere anularea comunicarii.In ce priveste motivul de nulitate propriu zis al PV colegii mei v-au dat solutia corecta, prescriptia executarii sanctiunii.

nu, recomandata inseamna ca va notifica sa va ridicati scrisoarea de la Posta. daca nu v-a gasit acasa.faptul ca nu ati ridicat-o, nu va scuteste de obligatie. Uneori cei de la CNAIR fac comunicarea prin agent procedural si nu prin posta, ori obligativitatea este sa o faca prin posta.Doar in acest caz, daca au comunicat prin agent, fara sa o faca si prin posta, este nula comunicarea.
Mulțumesc!
Am reușit deocamdată sa aflu de la CNAIR că data contravenției este 04.11.2017, iar data întocmirii PVCC este 16.01.2018.
Ma ajuta cu ceva perioada trecută între constatarea contravenției și data întocmirii PVCC?
Mulțumesc anticipat!
NU @Yhvh4ever, nu va ajuta pentru ca potrivit art. 13 al OG 2 /2001, (1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
De asemenea, art. 14 din acelasi act normativ stipuleaza ca (1) Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.
Deci doua luni, pentru comunicarea pvcc, incepand din 16.01.2018.
Acum, problema dvs este ca nu stiti daca s-a facut comunicarea sau nu (sau modul in care s-a facut), pentru ca nu ati fost/nu ati locuit la adresa. Si o alta problema este cum faceti dovada domiciliului (actual), pentru ca potrivit dispozitiilor din art. 91 alin. (1) Cod civil, “Dovada domiciliului se face cu mențiunile cuprinse în cartea de identitate” si, în plus, în alin. (2) precizează că “În lipsa acestor menţiuni ori atunci când acestea nu corespund realităţii, stabilirea sau schimbarea domiciliului ori a reşedinţei nu va putea fi opusă altor persoane”. Nu va mai citez si din legea actelor de stare civila care vorbeste despre termenul de preschimbare a cartii de identitate (altfel, toti cei care s-au mutat, dar nu si-au schimbat cartea de identitate, nu ar mai putea fi sanctionati pentru ca nu s-ar putea realiza comunicarea actelor de procedura, ceea ce este absurd). Deci, la asta trebuie sa va ganditi pentru o aparare eficienta, si nu sa va bucurati ca ati primit cateva raspunsuri incurajatoare.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
trandafir2, moderator
Apreciez foarte mult și mulțumesc tuturor doamnelor și domnilor care și - au luat din timpul dumnealor sa îmi răspundă!
Nu vreau sa fiu perceput ca unul care face orice sa nu plătească cea ce datorează.
Am înțeles ca deseori amenda pentru rovinietă este data într un mod atacabil conform legii și atunci, mai ales ca nu am procesul verbal sa îmi dau seama dacă nu este o eroare (cum au fost cazuri în care de ex. un număr de mașină a fost considerat de Olt dar era de Constanța etc), poate ar fi bine sa studiez posibilitatea atacarii legale a acestei amenzi.
Din toate răspunsurile înțeleg ca șansele sunt mici sa obțin ceva în instanta și atunci nici nu mai are rost sa încerc, cata vreme totul este împotriva și de fapt, conform legii, sunt.... Vinovat...
Nu mai are rost sa mai dau de munca instantei....
Am sa încerc măcar sa fac rost de PVCC ca să fiu sigur ca eu sunt infractorul, și apoi, poate reușesc sa înduplec un inspector de la fisc sa îmi dea voie sa plătesc amenda în doua luni consecutiv....
Din nou, MULȚUMESC pentru răspunsurile atât de bine argumentate!
Faceți cinste meseriei pe care o profesati și mult bine celor ca mine, neștiutori în alte justiției....
Am avut o mica proasta părere despre avocați din cauza unei domnișoare din barou care m-a mințit și păcălit, dar dvs mi - ati schimbat părerea!
Multă sănătate!
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
Yhvh4ever, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta primita dupa 1.4luni cosmindaniel cosmindaniel Buna ziua, daca in Dec 2017 am fost surprins de camere fara rovinieta, PVCC sa emis in data de 30.01.2018, dar acesta nu mi sa transmis oficial, ci a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)