avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Înființare cabinet individual detectiv particular
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Înființare cabinet individual detectiv particular

Doresc să deschid un astfel de cabinet, însă am următoarea nelămurire.

Legea 329/2003, Articolul 2, alin. 3 : ”Conducătorii executivi ai societăţilor specializate de detectivi particulari trebuie să fie absolvenţi ai facultăţii de drept sau ai unei şcoli postliceale de detectivi ori să fi îndeplinit funcţia de poliţist ori lucrător în cadrul unei instituţii publice cu atribuţii în domeniul ordinii publice sau siguranţei naţionale cu grad de ofiţer şi să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 5 lit. c), d), e) şi f).”

Norme:

2.2. Pentru obţinerea licenţei de funcţionare conducătorii societăţilor specializate sau ai cabinetelor individuale de detectiv particular depun la inspectoratul de poliţie judeţean sau la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, după caz, următoarele documente:

(Si ce ma intereseaza pe mine)
Litera c) pentru conducătorii executivi ai societăţii - copie legalizată a diplomei de studii pentru absolvenţii facultăţilor de drept sau ai unei şcoli postliceale de detectivi particulari ori a unei adeverinţe din care să reiasă că au îndeplinit funcţia de poliţist sau lucrător în cadrul unei instituţii publice cu atribuţii în domeniul ordinii publice ori siguranţei naţionale cu grad de ofiţer.

Eu am obtinut atestatul, sunt angajat intr-o institutie din cadrul sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, insa nu am grad de ofiter.
Litera C de mai sus face referire la societatile specializate. Care este diferenta dintre societatile specializate si un cabinet individual?

Intrebarea principala este: imi pot deschide un cabinet individual daca nu am avut grad de ofiter?

Mulțumesc anticipat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2018
0032, utilizator

Alte discuții în legătură

Înființare firmă / cabinet individual detectiv particular. Raares Raares Bună ziua, Aș dori să lucrez ca și detectiv particular (dețin atestatul necesar). Inconvenientul meu constă în faptul că, potrivit Legii 329/2003, ... (vezi toată discuția)
Firma detectivi NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, O firma de detectivi privati poate presta si servicii de formare profesioanla - cursuri de detectivi in cadrul aceluiasi cod CAEN, sau este ... (vezi toată discuția)
Licenta pentru detectiv particular! ContSters102770 ContSters102770 Buna ziua! Am o intrebare de adresat! Care sunt procedurile pentru a obtina autorizatie de detectiv particular? Am inteles ca trebuie sa ai studii ... (vezi toată discuția)