avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Faliment

Sint asociata intr o firma cu datorii la stat . Momentan pe firma functioneza un mic magazin din care in insolventa nu as putea plati suma restanta la Anaf,Exista vreo posibilitate legala sa transfer sau sa cumpar stocul si sa functioneze magazinul pe alta firma?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 09:36, 29 Mai 2018
Buna ziua,

Daca stocul se vinde in procedura insolventei, de vanzare se va ocupa administratorul/lichidatorul judiciar.
In situatia in care, in insolventa, dupa vanzarea bunurilor si plata tuturor creditorilor din tabelul de creante mai raman disponibilitati banesti, acestea se vor distribui catre asociati/actionari, in proportiile de participare la capitalul social.

Nu v-as recomanda sa vindeti stocul de marfa inaintea intrarii in insolventa, intrucat aceasta situatie poate fi interpretata ca o fapta de natura a atrage raspunderea personala a organului de conducere care decide vanzarea. Mai simplu spus, ati ajunge sa platiti cu banii si bunurile personale datoriile firmei.
Si avind in vedere ca datoria de peste prag este de vreo 4 ani ,si eu nu am declarat starea de insolvabilitate ,nu se ajunge tot la Raspundere administrator sau e posibil sa nu se ajunga???
Este posibil sa nu se ajunga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Ajutor, srl cu datorii anaioana anaioana In urma cu 9 luni mi_am deschis un magazin naturist, felul societatii microintrepindere cu impozit pe venit, in tot acest timp eu am bagat bani, dar nu am avut ... (vezi toată discuția)
Faliment lalac lalac Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul ... (vezi toată discuția)