avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Marfuri alimentare nevandute PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Marfuri alimentare nevandute PFA

Un PFA neplatitor de TVA cu activitate de comert ambulant cumpara zilnic si vinde produse de patiserie.
In fiecare zi raman produse nevandute, care nu se returneaza furnizorului.
Cum se procedeaza cu scaderea acestora din gestiune, deoarece in raportul zilnic de gestiune se trec intrarile la pret de vanzare cu amanuntul si vanzarile, care nu depasesc valoarea intrarilor, si zilnic se reporteaza un sold al marfurilor care de fapt nu mai exista in realitate, deoarece produsele de patiserie nevandute au fost aruncate.
Exista vreun model de PV adecvat? Daca da, unde se trece in Raportul de Gestiune, la iesiri, sau la intrari cu minus? Aceste cheltuieli cu marfa nevanduta sunt nedeductibile pt PFA?
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
Mihaela Chivu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Chivu , utilizator 14:11, 21 Mai 2018
In registrul de gestiune zilnic veti completa la iesiri Va rog sa cititi raspunsul de la adresa www.avocatnet.ro/forum/discu...
Multumesc!
O sa adaptez acest model, deoarece in speta prezentata de catre mine nu este vorba de incadrarea intr-un anume procent legal la perisabilitati: sunt zile in care produsele nevandute pot atinge si 75% din totalul achizitiilor din ziua respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de gestiune handsu handsu Ce inseamna un raport de gestiune , cand se intocmeste si care sunt datele pe care trebuie sa le contina ? (vezi toată discuția)
Cum transfer marfa ? mayer mayer Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)
Cum fac preturile si cum le pot vinde legal prin casa de marcat? tym_and tym_and buna ziua Imi fac un gewerbe ( PFA) si inchiriez un spatiu pentru ami face un magazin mixt, cumpar marfa de la selgros sau metro. Exemplu : Cumpar cu un ... (vezi toată discuția)