Buna seara ! In urma cu 3 an am divorțat! Am un copil în vârstă de 7 ani care in urma hot.jud. este custodie comună si încredințat mamei spre creștere și educare! Copilul este foarte afectat de lipsa tatălui și am hotarat de comun acord să-l încredințez tatălui! (Mentionez ca nu doresc in toatalitate sa_l încredințez nu vreau sa_mi pierd copilul o fac ptr a nu-i afecta psihicul copilului,,tatăl nu munceste in țară dar există posibilitatea ca acesta să revină)exista o perioadă/timp in care pot sa_l încredințez??vreau drept la vizită!!! Cum ar trebui sa procedez imi puteti da o soluție in aceasta situatie? Care sunt posibilitățile sa nu imi pierd copilul? Va rog sa ma ajutati!!!Cu respect astept raspunsul dv.
Buna seara,
Va sfatuiesc sa luati legatura cu tatal si pentru perioada stabilita de comun acord sa incheiati o intelegere notariala cu stabilirea clara a unui program de vizita.
Totul se poate rezolva CIVILIZAT la notariat.
După părerea mea puteți rezolva la avocat.
O sa va explice avocatul toate aspectele si de ce ar fi mai bine asa.
Aceasta este varianta cea mai bună în acest moment.
Dacă doriți să plece cu copilul din țară se poate rezolva si atunci o sa va îndrume avocatul către notar si eventual o sa va si ajute ca sa existe echilibru si sa nu se dezechilibreze situatia.
Așa cum dvs ați conștientizat că, pentru a da valența principiului interesului superior al copilului, varianta optimă este de a stabili locuința la
tată, și acesta trebuie să înțeleagă că figura maternă are un rol primordial în viața minorului.
Prin urmare, apreciez că soluția cea mai bună este să vă înțelegeți cu soțul asupra unui program de vizită, apoi mergeți la
notar.
Succes!