avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum calculez venitul net pt cabinet?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum calculez venitul net pt cabinet?

Buna ziua, am un cabinet de psihologie deschis recent si as dori sa stiu cum calculez venitul net impozabil daca am incasarile mai mici decat cheltuielile. Cum procedez cu mobilierul achizitionat la un pret minim,, cum se deduc cheltuielile cu consumabile. Si impozitul pe venit calculat plus asigurarea de sanatate achitate in anul anterior sunt sau nu cheltuieli deductibile? Multumesc

Cel mai recent răspuns: floryana2ro , utilizator 23:33, 21 Mai 2018
Toate platile in contul asigurarilor sociale facute nu le luati duneavoastra in calcul la totalizarea cheltuielilor deductible ci doar cei de la finante. Aceste cheltuieli sunt deductbile iar cea cu impozitul pe venit, nu.
Venitul net este rezultat din diferenta intre venitul brut incasat in anul fiscal din care scadeti cheltuielile deductibile.
Ca sa puteti sa scadeti acele cheltuieli deductibile, pentru ele sa aveti documente contabile (factura cu chitanta sau bon fiscal) luate pe cabinet. Nu stiu cazul real al dumneavoastra, dar poate ca nu sunt considerate mijloace fixe, adica total valoare mobiler din factura este sub 2500 lei, caz in care o puteti trece toate valoarea pe cheltuieli din primul an. Altfel, daca valoarea este mai mare de acel plafon, ele sunt considerate mijloace fixe si va trebui sa va realizati un plan anual de amortizare iar pe cheltuielile deductibile anuale treceti doar valoarea amortizarii corespuzatoare anului respectiv.
Multumesc mult. Cheltuielile cu mobilierul sunt undeva la 500 lei, e in regula, nu depasesc plafonul. Restul e simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere mijloc fix la un cmi la data achizitionarii sau la data punerii in functiune claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 ... (vezi toată discuția)
Plafon cheltuieli deductibile pfa Roxie Roxie Buna ziua, As dori sa stiu ce plafon exista pentru cheltuielile deductible pentru PFA, am inteles ca exista o suma maxima care poate figura pe o singura ... (vezi toată discuția)
Despre amortizarea la un pfa. eduard56463 eduard56463 Am 2 întrebări despre amortizarea fiscală la un pfa: 1, Am cumparat un laptop de 2900 lei dar eu nu vreau sa fac amortizare si vreau sa il deductez total ... (vezi toată discuția)