avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC si venit din vanzare actiuni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC si venit din vanzare actiuni

Buna ziua,
Momentan sunt in concediu crestere copil si as vrea sa vand actiunile pe care le-am dobandit la firma la care sunt angajat, inainte de inceperea CCC. Conform legii schimbate in ianuarie 2018, se suspenda indemnizatia de crestere copil in cazul vanzarii in perioada de concediu?Mentionez ca as depasi plafonul de 3750 de lei prin vanzarea acestora.
Multumesc anticipat,
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
rflaviu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: rflaviu1 , utilizator 10:48, 23 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru un raspuns oficial, intrebati la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi
şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /
Multumesc de sfat. O sa revin aici cu raspunsul de la ei.

rflaviu1 a scris:

Multumesc de sfat. O sa revin aici cu raspunsul de la ei.

Mai jos este raspunsul pe care l-am primit de la mmanpis.ro:
Veniturile realizate din tranzactii de actiuni nu sunt venituri asimilate salariilor, deci obtinerea lor nu suspenda/ inceteaza plata indemnizatiei pentru cresterea copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz, puteti sa le vindeti fara nicio grija.
Multumesc mult de lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri obținute din drepturile de autor în timpul concediului de îngrijire copil StefaniaCristina StefaniaCristina Buna ziua, Sunt in concediu creștere și îngrijire copil de un an de zile. As dori sa știu, in cazul in care obțin venituri din drepturi de autor care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-venituri strainatate vincze vincze Buna ziua. Va deranjez cu o situatie mai deosebita, si anume, lucrez pe teritoriul unei tari membre UE cu contract individual de munca de peste 3 ani iar de ... (vezi toată discuția)
Dividende -indemnizatie ccc 2017 TLarisa TLarisa Buna ziua, Ma regasesc in urmatoarea situatie: - din 16 ian 2017 am intrat in CCC; - sunt asociat intr-un SRL si voi beneficiaa de dividende pt anul ... (vezi toată discuția)