avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retragere anticipata orice pilon pensii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retragere anticipata orice pilon pensii

Buna ziua,
Doresc sa ma retrag din pilonul 1 si 2 de pensii si sa semnez ca nu doresc sa primesc pensie. sunt inregistrat la aliianz pensii. am cotizat un nr de 14 ani la sistemul public de pensii.
este posibil sa negociez cu angajatorul incetarea platilor catre pensia de stat? cum pot sa solicit acest lucru ?
(Editare)
Multumesc anticipat pentru intelegere !
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:41, 22 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti sa renuntati benevol la plata contributiei la pensie daca obtineti venituri pentru care este obligatorie plata ei, cum este venitul din salarul pe baza contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am pensie privata la nn, plătită din 2022, vreau sa ... furtunaoana furtunaoana Buna ziua,am pensie privata la NN,plătită din 2022,vreau sa înceteze și să mi retrag banii pentru că nu mi mai permit plata ....nu mai am contractul sa ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca / pensii razvand86 razvand86 Buna ziua, as avea si eu o intrebare scurta la care sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Stiu ca incepand cu 2011 s-a renuntat la carnetele de munca. In ... (vezi toată discuția)
Retragere pilonul ii de pensie. am participat la pilonul ii de ... CDEF CDEF Retragere pilonul II de pensie. Am participat la pilonul II de pensie in perioada 2007-2020, cand m-am pensionat anticipat. In anul 2022 am renuntat la pensia ... (vezi toată discuția)